Dacă obișnuiești să folosești Google Messages, te invit în cele ce urmează să descoperi o serie de funcții utile și mai puțin cunoscute ale acestei aplicații, iar dacă nu o folosești, testeaz-o, s-ar putea să te cucerească! Să-ncepem!
1. Programează mesajele
Dacă ești genul organizat, căruia îi place să aibă totul bine stabilit, să-și pregătească în avans cât mai multe task-uri, atunci această funcție este pentru tine. Vrei să trimiți un mesaj la o anumită dată și o oră anume? Cui Google Messages poți programa mesajele să se trimită atunci când îți dorești. Iată cât de ușor poți face asta! Deschizi conversația cu persoana dorită, atingi pictograma + din colțul stâng, de jos, selectezi opțiunea programează mesajul, iar de aici alegi data și ora când îți dorești ca mesajul să fie trimis, după care scrii mesajul și apeși butonul de trimitere așa cum faci de obicei.
2. Mesaje în bule plutitoare
Mesajele ce apar în bule plutitoare facilitează accesul la conversații atunci când ai mai multe sarcini în desfășurare, dar totodată le fac și mai vizibile. Pentru a activa aceste mesaje, tot ce trebuie să faci este să te duci pe fotografia de profil, Setări mesaje, Bule, iar de aici poți bifa ca toate conversațiile să apară în balon. Odată activată această funcție, îți va apărea un balon de chat de fiecare dată când vei primi un mesaj nou, suprapus peste aplicația utilizată în momentul respectiv.
3. Folosește aplicația și pe desktop
Ca și la WhatsApp, și în cazul Google Messages ai posibilitatea să folosești aplicația și pe desktop. Acest aspect se poate face prin intermediul Google Messages Web. Tot ce trebuie să faci este să scanezi codul QR afișat în browser, si vei putea folosi aplicația Messages fără a mai debloca telefonul de fiecare dată când primești un mesaj nou.
4. Cum citești mai ușor mesajele
Pentru a citi mai ușor mesajele, poți seta Google Messages să mărească sau să micșoreze dimensiunea textului în conversații prin simpla ciupire a ecranului. Pentru a activa această funcție, tot ce trebuie să faci este să te duci pe fotografia de profil, să accesezi setări mesaje, activezi opțiunea Ciupește pentru a face zoom pe textul conversației și asta e tot.
5. Cum scoți în evidență mesajele importante
Printre miile de mesaje primite, din când în când se strecoară și unele pe care am vrea să le păstrăm, pentru a le putea accesa rapid atunci când avem nevoie. Google Messages îți permite să faci asta cu ușurință prin evidențierea lor. Și pentru a face asta trebuie să te duci în aplicație, alegi conversația din care vrei să evidențiezi un mesaj, apeși lung pe mesajul respectiv, după care apeși pe Steluța din bara de sus și gata mesajul a fost memorat. De fiecare dată când îți vei dori să verifici mesajele importante pe care le-ai evidențiat cu această bifă, vei putea să o faci în două moduri. Fie te duci în conversația unde ști că ar trebui să apară mesajul respectiv și apeși cele trei puncte din dreapta, după care accesezi opțiunea cu stea, fie dacă nu mai știi în ce fereastră ar trebui să găsești mesajul respectiv, apeși pe cele tri liniuțe din stânga sus și accesezi din meniu, să îți afișeze toate mesajele cu stea.
6. Criptarea end-to-end
Ce înseamnă asta? Pe scurt securizarea mesajelor. Pentru a o folosi, ea trebuie mai întâi activată și atenție, aceasta funcționează doar în cazul în care atât expeditorul, cât și receptorul au activat-o pe telefon. Pentru a activa și utilizat criptarea end-to-end, accesezi Google Messages, atingi pictograma din colțul drept de sus, Setări, Funcții de Chat, iar de aici activezi Funcțiile de Chat. După activare, se verifică numărul de telefon și acesta este ultimul pas al procesului. Și ca să te asiguri că mesajele sunt securizate, vei observa această pictogramă cu lacăt sub fiecare mesaj trimis.