Huawei MEDIAPAD LITE – tableta 3G mai veche

Huawei MEDIAPAD LITE este o tabletă lansată în 2012, care reușește încă să rămână pe piață datorită dotărilor întâlnite și acum la mulți producători. Tableta are punctele ei slabe dacă o raportezi la un model mai nou, dar merită să arunci o privire peste caracteristicile ei. Așadar, tableta este un model potrivit pentru cei nu foarte pretențioși în ceea ce priveşte performanța, pentru cei care nu doresc să joace cele mai noi jocuri sau să lucreze în multitasking. Modelul are o autonomie foarte bună, așa că îl vei putea folosi cu succes peste zi pentru citit, ascultat muzică, navigare GPS sau browsing. Are un preț de aproximativ 599 lei (verifică preț actualizat), destul de rezonabil pentru cei ce își doresc o tabletă fără prea mari pretenții.

Tableta poate fi găsită și în oferta magazinului Quickmobile.

Designul este una dintre părțile la care îți dai seama că tableta este ceva mai veche pe piață, asta datorită profilului ceva mai gros și construcției mai robuste. Modelul are însă capacul de pe spate alcătuit din aluminiu, ceea ce plusează pe partea estetică și de rezistență. Carcasa este albă, iar capacul este argintiu. Dimensiunile sunt de 193 x 120 x 11 mm, tableta fiind destul de groasă față de cele mai recente. Greutatea este de 370 de grame.

Poze cu tableta

Huawei MEDIAPAD LITE

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul este de 7 inch și este dotat cu tehnologie IPS, având prin urmare unghiuri bune de vizualizare și un control bun. Ecranul are o rezoluție de 1024 x 600 pixeli, ceea ce îi acordă o poziție decentă chiar și față de modelele actuale. Imaginile au culori vii, un constrast ridicat, iar luminozitatea este bună.

La partea performanței însă, lucrurile nu stau foarte bine în fața competiției. Tableta este dotată cu un procesor single core Cortex-A8 de 1.2 GHz, ceea ce o plasează foarte slab. Procesorul este însoțit de o memorie RAM de 1 GB și nu prea poate susține rularea jocurilor noi și a multitaskingului. Dacă nu ai însă pretenții mari, tableta se mișcă binișor între paginile sistemului de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwich și în activități de rutină. Stocarea internă este de 8 GB și poate fi extinsă până la 32 GB prin intermediul unui card microSD.

Tableta este și 3G, așa că poți pune o cartelă de telefon în ea pentru a putea purta convorbiri atunci când ești pe stradă sau în mijloacele de transport. În același timp, acest lucru îți permite să folosești și ofertele de date pentru internet de pe cartelă, fără a mai fi restrâns de conectarea la rețele wireless.

Modelul dispune de GPS și A-GPS, putând fi folosit pentru navigare, la volanul mașinii.

Tableta este dotată cu două camere foto, una de 3.2 MP și una de 0.3 MP, camera principală nefiind impresionantă, dar având rezultate bunicele. Camera frontală are o calitate slabă, fiind însă binevenită pentru a putea efectua apeluri video pe Skype.

Autonomia este de departe aspectul cel mai atractiv la tabletă. Aceasta este susținută de o baterie de 4100 mAh, fiind superioară chiar și modelelor noi, dându-ţi astfel posibilitatea de a putea folosi tableta pe întreg parcursul zilei, în diferite activități.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • Ecran de calitate
  • Funcție 3G
  • Autonomie ridicată

Contra:

  • Performanță scăzută

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.8
Display - 8.6
Performanțe - 8.8

8.7

O alegere accesibilă

Huawei MEDIAPAD LITE este o tabletă cu un design robust, ce se potrivește utilizatorilor fără foarte mari pretenții în ceea ce privește puterea sa.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.