Trăim într-o lume în care timpul pare că nu vrea să stea nici măcar o clipă în loc. Ne trezim devreme, mergem la muncă, iar seara încercăm să ne împărțim timpul între familie și activitățile gospodărești. Mie una îmi place foarte mult tehnologia și sunt adepta simplificării oricărei activități posibile. Cu atât mai mult atunci când vine vorba de sarcinile gospodărești. Una dintre invențiile extraordinare, care mie îmi economisește destul de mult timp, este robotul de aspirare. iRobot Roomba 651 este un model ce poate fi găsit în oferta eMAG, la prețul de aproximativ 1850 lei (verifică preț actualizat). Da prețul este unul piperat, nimic de zis, dar în cazul în care te ține buzunarul, ai putea economisi suficient timp, încât să fii de acord că investiția merită fiecare bănuț.
Despre iRobot nu știu câte ai auzit, însă îți pot spune că este brandul care a inventat acești roboți de aspirare inteligenți, ce reușesc să aspire întreaga locuință, fără ca tu să miști un deget.
Design
Device-ul are un design foarte atractiv. Este elegant, compact, cu finisaje bine definite. Model este disponibil într-o combinație de nuanțe de negru cu argintiu. Are dimensiuni destul de mici, astfel că poate fi depozitat cu ușurință într-un colț, fără a ocupa prea mult spațiu. Cântărește 3,6 kg, ceea ce înseamnă că îl vei putea ridica chiar și cu o mână. Nu este deloc înalt, așa că se va putea strecura cu ușurință chiar și pe sub mobilier, pentru a aspira praful mai puțin vizibil, iar marginile sale sunt cauciucate, astfel încât să nu zgârie obiectele de care se atinge în timpul procesului de aspirare.
Poze cu iRobot Roomba 651
Specificații tehnice
Trebuie să știi că robotul de aspirare iRobot Roomba este potrivit pentru a aspira orice tip de suprafață, de la gresie, parchet și până la covoare. Se pare că în cazul covoarelor cu firul ce depășește 2 cm eficiența sa ar scădea puțin, iar asta nu mă surprinde. Știm bine că în cazul acestora este nevoie de ceva mai multă insistență, pentru a ajunge la rezultatul dorit.
Device-ul iRobot reușește să identifice fiecare tip de suprafață, astfel încât să o aspire cât mai bine cu putință. Și da aspiră chiar și în colțuri sau pe lângă muchiile laterale. Iar asta se datorează periilor laterale, ce au o mișcare circulară. Acestea aduc dinspre exterior către interior toată murdăria.
Având o putere de 33 W și o capacitate de colectare de 1 l, aspiratorul poate face fără probleme unei locuințe, fără ca utilizatorul să aibă de strâns în urma robotului sau fără a fi nevoie de golirea coșului de colectare AeroVac. Acesta folosește filtre din microfibră, pentru a capta chiar și particulele cele mai mici de pref.
Nu trebuie să îți faci griji nici măcar în cazul unor zone în care s-a acumulat murdărie în exces. Aspiratorul este conceput pentru a detecta chiar și acest aspect, iar în cazul unei astfel de situații, senzorii acustici îi transmit că este nevoie să se insiste asupra zonei respective.
iAdapt – sistem inteligent de efectuare a curățeniei
Modelul iRobot vine echipat cu sistemul iAdapt, ce folosește zeci de senzori de monitorizare a spațiului din cameră, făcând ca cele 40 de mișcări predefinite de curățare să fie cât mai eficiente.
Poate fi programat pentru aspirare
Da, îl poți programa și când să înceapă treaba. În cazul în care vrei să găsești casa deja aspirată când vii de la muncă, îi poți seta ora la care să înceapă treaba. Mai mult de atât, dacă ești genul foarte organizat, îi poți seta și zilele de activitate( ex. marți și vineri, la ora 14:00).
Îi poți stabili și perimetrul în care să își desfășoare activitatea, prin folosirea unor pereți virtuali. Aceștia vor crea o barieră invizibilă, iar robotul va ști că nu trebuie să o depășească. Funcția este utilă atunci când ai anumite zone cu cabluri sau obiecte fragile pe podea.
Zgomot și autonomie
Modelul nu este deloc zgomotos, atinge 57dB, producând un zgomot similar unei conversații de fundal dintr-un restaurant. Autonomia sa ajunge la 120 minute, fiind suficientă chiar și pentru aspirarea unei locuințe de dimensiuni ceva mai mari.
Așadar, adio unei alte activități gospodărești.
Păreri pro şi contra
Pro
- design avangardist,
- silențios,
- poate fi programat,
- extrem de eficient,
- dimensiuni foarte mici
Contra
- prețul este destul de piperat
Aici găsești mai multe informații despre acest produs