Samsung Galaxy S20 Plus – cea mai bună opțiune a seriei Galaxy S20?

Samsung Galaxy S20 Plus nu-i vârful gamei Galaxy S, este mijlociul trilogiei lansată în primăvară, care se așează puțin mai bine în mână față de fratele mai mare Galaxy S20 Ultra și împachetează specificații mai bune față de Galaxy S20. Îl testez de câteva săptămâni testez, iar astăzi a venit momentul să vă spun de ce este în stare.

Unboxing

Ca și Samsung Galaxy S20 Ultra, și S20 Plus vine într-o cutie neagră, cu un Fast Charger, un cablu de încărcare USB-C la USB-C, o pereche de căști AKG(cele pe care le întâlnim și la S20 Ultra), cheița pentru SIM și evident cărticele. Din păcate în pachet nu găsim nici folie și nici husă pentru telefon. În prezent cred că aceste accesorii sunt un must have în cutia unui telefon, cu atât mai mult când vorbim de un telefon ce se apropie de 4000 lei.

Design

Galaxy S20 Plus este un telefon frumușel, care la prima vedere mă duce cu gândul la un S20 Ultra mai micuț. Probabil și nuanța este de vină aici, este același Cosmic Grey, dar telefonul vine și în versiunile Cosmic Black, Cloud Blue, Cloud White, Aura Red și Aura Blue. Este un telefon arătos, nu foarte alunecos, deși spatele este protejat cu Gorilla Glass 6. Cu toate acestea te încurajez să îl protejezi cu husă. Ca și în cazul celorlalte modele ale gamei Galaxy S, avem de-a face cu un aspirator de amprente. Privit din față, este identic cu celelalte modele ale gamei, camera secundară ocupă foarte puțin spațiu în partea ceantală de sus. Pe mine una, nu mă deranjează absolut deloc, dar pentru cei cărora nu le place, o pot masca din setări.

Telefonul este ușurel, cântărește 186g și măsoară 7,8 mm în grosime. Rama din aluminiu, găzduiește pe partea dreaptă butonul power și butoanele de volum, pe latura stângă nimic, pe latura superioară microfonul și slotul pentru SIM, iar pe latura inferioară portul USB-C, difuzorul și cel de-al doilea microfon. Pe spate camera principală, ușor ieșită în relief, îi conferă o ușoară instabilitate atunci când îl ții pe masă, dar nu ceva deranjant.

Display

Ecranul Dynamic Amoled de 6,7 inch, protejat cu Gorilla Glass 6, suport HRD 10+ are o rezoluție de 1440 x 3200 pixeli. Are un aspect ratio 20:9 și vine cu o rată de reîmprospătare a ecranului de 120 Hz, însă ai posibilitatea să setezi și o rată de refresh standard de 60 Hz, opțiune ce contribuie la o autonomie mai bună. Ecranul este superb, culori vibrante, unghiuri bune de vizualizare, contrast, luminozitate, întocmai cum ne-a obișnuit Samsung,

Specificații

La interior Galaxy S Plus primește același procesor Exynos 990, ca și frații săi, în timp ce modelele din State vin echipate cu Snapdragon 865. Procesorul face casă bună cu cei 8 GB RAM și 128 GB memorie de stocare internă. Aceeași configurație o găsim și pe Galaxy S20, plus Slot MicroSD. Rulează sistemul de operare ANdroid 10, cu interfață One UI 2.5 și are o placă grafică Mali-G77 MP11, care îl ajute să se descurce bine chiar și atunci când vine vorba de gaming. În ceea ce privește sunetul, telefonul excelează, vine cu două difuzoare, unul poziționat pe latura inferioară a telefonului și unul aproape insesizabil, poziționat în partea superioară a ecranului. Basul este bun, claritatea se păstrează chiar și la volum mare.

Camera

Ansamblul de camere include 4 senzori este similar cu cel de pe Galaxy S20, doar că aici se mai adaugă senzorul de profunzime. Așadar, avem un senzor wide de 12 MP, f/1.8, unul telephoto de 64 MP, f/2.0; senzorul ultrawide de 12 MP, f/2.2 și senzorul TOP de 0,3 MP. Ca și în cazul lui Galaxy S20 Ultra, și aici regăsim fimarea 8K la 24 fps și filmarea 4K la 30/60 fps. Se descurcă excelent când vine vorba de fotografie în condiții bune de luminozitate. Chiar și cu soarele în față am reușit niște cadre bune. Culorile sunt saturate, dar asta este amprenta Samsung și așa cum am mai spus și cu alte ocazii, pe mine nu mă deranjează acest aspect.

În ceea ce privește camera secundară, telefonul vine cu un un senzor wide de 10 MP, f/2.2, care se descurcă binișor când vine vorba de selfieuri. Ratează anumite șuvițe atunci când face delimitarea de fundal, dar detaliile de pe față le redă destul de ok.

Autonomie

Bateria de 4500 mAh este suficient de generoasă, încât să îți asigure suficientă autonomie până la finalul zilei, pentru toate activitățile de care ai nevoie. Cu Galaxy S20 Plus, primești și încărcare rapidă la 25W, încărcare wireless la 15W și încărcare reversibilă la 4,5W.

Concluzie

După părerea mea Samsung Galaxy S20 Plus este o opțiune interesantă pentru cei ce sunt în căutarea unui telefon stilish, cu o cameră bună, dar care să nu sară de 6000 lei, așa cum vedem în cazul lui S20 Ultra. Dacă ar fi să aleg din trilogia Galaxy S, cu siguranță aș opta pentru Galaxy S20 Plus. Faptul că nu este atât de mare, mă ajută să îl simt mai bine în mână. Nu am senzația în permanență că o să îl scap pe jos. Primește specificații similare cu vârful de gamă. Camera este puțin mai slabă, într-adevăr, dar compensează faptul că este mai ieftin cu aproximativ 2500 lei.

Păreri Pro și Contra

Pro:

  • design plăcut
  • cameră
  • procesor puternic
  • sunet foarte bun
  • autonomie bună

Contra:

  • camera secundară nu reușește cele mai bune selfie-uri
  • încărcarea rapidă putea fi mai rapidă, așa cum întâlnim la alte modele mult mai ieftine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.