După mai bine de o lună de la testarea lui Samsung Galaxy Z Flip 3 ne reîntâlnim cu simpaticul pliabil pentru un clip cu Tips & Tricks ale acestuia. Dacă nu ai văzut încă review-ul lui, îl găsești aici, iar dacă l-ai văzut deja, hai să îți arăt ce funcții interesante aduce micul pliabil:
1. Ce poți face cu ecranul secundar?
După cum probabil știți deja, Galaxy Z Flip 3 vine cu un ecran secundar, micuț, de 1,9 inch, care la prima vedere te face să te întrebi: “și ce pot face cu el?” Ei bine, iată ce. Pe lângă faptul că îți oferă accesul din start la câteva aplicații, fără ca tu să fii nevoit să deschizi telefonul, mai ai posibilitatea să adaugi câteva din cele la care îți dorești acces imediat. Totodată le poți rearanja în funcție de importanța lor, din setări, selectezi ecran de protecție, widgeturi, reordonare.
2. Personalizarea ecranului
Pentru a-ți personaliza ecranul, trebuie doar să apeși lung pe el și îți apar 10 opțiuni din care să alegi. Ai la dispoziție atât opțiuni clasice, cât și interactive. Mai mult de atât din setări, mai poți face câteva customizări. De exemplu, te poți juca chiar cu culorile ceasului, astfel încât să arate așa cum îți dorești sau poți selecta una din fețele clasice și ulterior îi poți adăuga ca și background una din fotografiile din galerie. Așadar ai nenumărate opțiuni din care să alegi cum să-ți personalizezi ecranul secundar.
3. Scurtături
Știai că poți folosi camera principală cu telefonul închis? Prin dubla apăsare a butonului de pornire, camera se activează și prin swipe în lateral poți alege să folosești fie modul video, fie modul foto, iar prin swipe în jos sau în sus poți face switch între senzori. Pentru a obține un selfie sau pentru a porni o filmare ai 3 opțiuni prin care poți face asta: fie atingi ecranul, fie printr-un gest cu mâna deschisă în fața camerei, fie prin apăsarea unuia dintre butoanele de volum. Mie una, cel mai la îndemână mi se pare a fi cel cu palma îndreptată spre cameră.
4. Previzualizare pe ecranul de protecție
Camera lui Galaxy Flip 3 vine cu câteva opțiuni inedite, care îți vor fi de ajutor. De exemplu, funcția de previzualizare pe ecranul de protecție, care se activează din cameră, chiar aici în colțul drept de sus. Fie că e vorba de filmare sau fotografie, poți vedea pe ecranul secundar același cadru care se vede și pe ecranul principal. La ce îți folosește. De exemplu poți face astfel de fotografii fără să ai nevoie de trepied sau fără să ceri ajutorul cuiva. Pur și simplu alegi cadrul dorit, așezi telefonul deschis la 90 de grade, intri în cadru, te poziționezi corect și îndrepți palma către cameră.
5. Funcția încadrare automată
Trebuie să recunosc, este funcția care mi s-a părut cea mai cea. Și asta fiindcă permite Zoom-ului să se ajusteze în mod automat în funcție de persoanele care merg, intră sau ies din cadru. Cam așa. Cum e treaba asta când ești într-un meeting și ești genul care gândește mai bine atunci când stă în picioare și se mișcă de colo colo? Nice. De unde o poți activa? Simplu. În modul video vei vedea această iconiță în colțul drept de jos, o activezi și gata, magia se întâmplă.
6. Fereastra de previzualizare
Atunci când deschizi camera și pliezi telefonul la 90 de grade, fereastra de previzualizare se micșorează doar pe una din cele două jumătăți ale ecranului. Apăsând pătrățelul acesta din marginea stânga de sus poți alege pe care jumătate îți dorești să apară. La ce ar putea folosi această opțiune? Păi ai putea surprinde anumite cadre fără să atragi atenția. Și un exemplu care îmi vine în minte ar fi cadrele cu copii, care de cele mai multe ori când ne văd că venim cu telefonul îndreptat către ei, fac orice pentru a nu se lăsa fotografiați. Cu modul acesta activat lași impresia că ești concentrat asupra unui alt cadru și cu siguranță cei din jur nu se vor mai simți stingheri atunci când îți dorești un cadru spontan.
7. Divizarea ecranului
Ecranul poate fi divizat cu ușurință în două, astfel încât să ai două aplicații deschise simultan. Aplicațiile pot fi inversate prin simpla apăsare a acestui buton. Funcția nu este o noutate și poate ai mai întâlnit-o și pe alte telefoane, însă ce îmi place aici, este faptul că oferă posibilitatea de a salva sub formă de foldere un grup de două aplicații folosite. Adică, dacă eu știu că obișnuiesc să folosesc două aplicații împreună, le pot salva, iar data viitoare vor fi la un click distanță. Din meniul lateral le voi putea deschide prin simpla accesare a grupului salvat.
Cam acestea au fost cele 7 funcții ale lui Galaxy Z Flip 3. Telefonul poate fi găsit în oferta magazinelor:
– Samsung – 4999 lei
– eMAG – 4399 lei
– Flanco – 4899 lei
– evoMAG – 4899 lei