HUAWEI FreeClip – căști Open Ear – mai confortabile decât orice ai încercat până acum!

Despre căștile in ear am tot vorbit pe aici, ba chiar și despre cele over ear. De data aceasta însă avem o noutate. Astăzi discutăm despre căști open ear, mai exact despre cele mai noi căști lansate de HUAWEI. Este vorba despre căștile wireless HUAWEI FreeClip, ce își propun să îmbine cu stil, tehnologia și confortul. Căștile au fost anunțate la finalul anului, mai exact în luna decembrie, în Dubai, iar acum sunt disponibile și în România și au ajuns și la noi în teste.

Ce înseamnă acest open-ear design? Ei bine, acestea stau fixate pe ureche, dar nu în canalul urechii, iar asta le transformă într-o soluție optimă pentru cei ce își doresc căști confortabile, pe care să le poată purta ore în șir, fără a simți cea mai mică presiune pe canalul auditiv. Tocmai de aceea, pentru că nu se fixează în interiorul urechii, genul acesta de căști vine cu o mulțime de avantaje, dar și cu ceva compromisuri, însă despre toate detaliile, vom discuta în cele ce urmează. Ca de fiecare dată te invit să te abonezi la acest canal de tehnologie și să apeși clopoțelul de notificări, ca să nu ratezi niciunul din materialele noastre.

Unboxing

Revenind la HUAWEI FreeClip, căștile vin frumos ambalate într-o cutie albă, împreună cu cu un quick start guide, garanția și un cablu de încărcare USB-C la USB-C. Atât și nimic mai mult.

Design, confort

HUAWEI FreeClip este o pereche de căști stylish, care mă duce cu gândul mai degrabă la niște cercei prinși de marginea urechii, decât la o pereche de căști. Vin în două nuanțe, purple, o nuanță foarte atractivă și acest black, clasic, dar foarte elegant. Mie una cel mai mult îmi place prima variantă, mai ales că iese foarte bine în evidență datorită culorii.

Design-ul lor este atipic față de ceea ce suntem obișnuiți și se prind rapid de ureche. Sunt ușoare, fiecare cască cântărește 5,6g. Dacă pentru căști s-a folosit plastic, care să le ajute să fie atât de ușoare, carcasa este metalică, cu închidere magnetică. Căștile sunt fixate bine în locașurile lor. Magneții puternici le împiedică să alunece din case, iar poziția nu ai cum să le-o încurci. Căștile sunt identice, nu există o cască pentru stânga și una pentru dreapta. Așadar le poți pune cum vrei în ureche, căci sunt capabile să detecteze în ce ureche sunt așezate și se adaptează automat în funcție de asta. Tocmai de aceea nici nu vei remarca pe ele vreun element care să te ghideze în ce ureche să le așezi. Chiar și în carcasă le poți așeza cum îți dorești. Nu ai cum să le greșești poziția. Odată deschis case-ul, căștile se activează și se conectează în mod automat la orice device pe care îl vor recunoaște în apropiere.

Nu ai o poziție fixă pentru a le prinde de ureche, le poți așeza așa cum te simți mai confortabil. Odată ce le pui pe poziții și te obișnuiești cu ele, după câteva minute ajungi să nu le mai simți, atât de confortabile sunt.

Sunt mult mai igienice, căci nu mai intră în canalul auditiv, nu mai au manșoane pe care să le igienizezi sau să trebuiască să le schimbi în timp fiindcă se degradează.

Căștile au două părți, Comfort Bean, partea care vine după ureche în interiorul căreia se află bateria și un microfon și Acoustic Bawl, această bilă care vine pe interiorul urechii, ce integrează difuzorul și cel de-al doilea microfon. Cele două elemente sunt unite prin C-Bridge Design, partea aceasta flexibilă, care permite ajustarea căștilor în funcție de nevoile utilizatorului. Practic poți trage de ele, le poți îndoi cât vrei și tot revin la forma inițială, având un soi de memorie a materialului ce le permite să facă asta.

Deși nu pun presiune în niciun fel pe ureche, căștile rămân fixe chiar și atunci când ești activ, tragi la rower sau miști ceva mai energic din cap. În plus vin cu certificare IP54, ceea ce înseamnă că rezistă la transpirație sau stropi.

Așa cum spuneam la început, FreeClip vin și cu ceva compromisuri, dar e de înțeles atâta timp cât nu pătrund în interiorul canalului auditiv să izoleze bine sunetul. Dacă nu ai nevoie de ANC sau un bass puternic, te asigur că vei primi unele din cele mai confortabile căști compacte. Nu oferă aceeași calitate a sunetului precum HUAWEI FreeBuds Pro 3 de exemplu, dar e de înțeles de ce. Ce primești în schimb este o transparență totală, căci auzi tot ceea ce se întâmplă în jurul tău, în timp ce te delectezi cu ceea ce te interesează.

Sunet

Sunetul este bun. Au și ceva bass, nu unul puternic, încât să simți că îți vibrează timpanul, dar e acolo.

Volumul nu este foarte puternic, iar în cazul în care îl dai la 70 – 80%, și cel de lângă tine va auzi ceea ce asculți în căști sau ceea ce îți spune persoana cu care vorbești la telefon.

În apeluri, se descurcă foarte bine. Cei cu care am vorbit nu și-au dat seama că folosesc căști, doar că evident atunci când le folosești în trafic, se va auzi foarte bine și zgomotul de fond.

Aplicația Ai Life

De împerecheat se împerechează ușor cu orice device prin Bluetooth, atât cu cele pe Android, cât și cu cele pe iOS. Deschizi capacul, apeși lung butonul lateral și le împerechezi cu device-ul dorit. Evident, în cazul în care le conectezi la un device din ecosistemul HUAWEI, căștile vor putea fi împerecheate și mai ușor, afișând un pop-up pe care îl vei revedea la fiecare reconectare. Acest pop-up afișează și starea bateriei, pe fiecare cască în parte, precum și pentru case.Eu le-am conectat atât cu un Google Pixel 6 Pro, cât și la HUAWEI P60 Pro, iar experiența de utilizare a fost ok la ambele. Și partea faină e că pot fi conectate la două device-uri simultan, iar trecerea de la unul la celălalt se face fără niciun lag, totul se întâmplă instant.

De controlat se controlează foarte ușor, prin gesturi: printr-o dublă sau triplă atingere. Din aplicația Ai Life poți customiza comenzile rapide prin gesturi.

Autonomie

Căștile promit o autonomie de 8 ore de playback, 5 ore de conversații telefonice și până la 36 de ore cu case.

De încărcat se încarcă rapid, în mai puțin de o oră. În plus suportă și încărcarea wireless.

Pentru cine sunt potrivite?

Și dacă te întrebi de ce ai alege să porți o pereche de căști open-ear, primul argument ar fi confortul, ce-ți permite să le ții în urechi toată ziua. Eu le-am purtat o zi întreagă la birou, fără să simt vreun disconfort. Am putut asculta podcasturi, muzică, am vorbit la telefon, fără să mă deranjeze în vreun moment și să am senzația că trebuie să le dau jos.

Deci putem spune că sunt potrivite pentru cei ce lucrează la birou și vor să asculte muzică toată ziua sau audiobook-uri, podcasturi sau pentru cei ce vorbesc la telefon destul de mult și vor să își audă și colegii. Pe stradă acum poți asculta orice îți dorești și în același timp să rămâi conectat la realitate. Pe bicicletă poți asculta o muzică antrenantă sau un subiect de interes și totodată să rămâi ancorat la ceea ce te înconjoară. Dacă lucrezi de acasă și ai nevoie să îți auzi și copiii, în timp ce te afli într-o ședință să zicem, HUAWEI FreeClip sunt ce trebuie. Practic acum poți ține căștile a la long în ureche, căci sunt cele mai confortabile căști testate de mine până acum.

Preț și disponibilitate

HUAWEI FreeClip sunt disponibile în oferta magazinului:

La achiziționarea lor până la data de 29 ianuarie 2023, beneficiezi și de o ofertă interesantă. Primești CADOU brățara fitness HUAWEI Band 8, în limita stocului disponibil.

La achiziționarea lor mai poți opta și pentru serviciul HUAWEI TWS Loss Care, un fel de asigurare pentru pierderea uneia dintre căști. Mi s-a părut interesantă această opțiune. N-am mai văzut-o la alte căști.

Păreri Pro și Contra

Pro

  • design premium
  • super confortabile
  • flexibile
  • mai igienice decât cele in-ear
  • nu-ți bați capul cu poziția lor

Contra

  • nu au un bass puternic, dar e de înțeles de ce
  • nu poți modifica volumul din căști

Verdict Gadget-Review.ro

Design - 9.2
Confort - 10
Sunet - 8.4
Autonomie - 8.6

9.1

O alegere confortabilă

HUAWEI FreeClip sunt cele mai confortabile căști testate vreodată. Se prind ușor de ureche și nu pun nici cea mai mică presiune pe canalul auditiv.

Verifică disponibilitatea
User Rating: 4.46 ( 1 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.