Huawei Watch GT 5 Pro – ce mai putea aduce în plus față de Huawei Watch GT 3 Pro?

Toamna vine cu noi lansări pentru Huawei, printre care și noile smartwatch-uri Watch GT 5 Pro, pe care am avut ocazia să le testăm înaintea lansării oficiale, ce are loc chiar în momentul publicării acestui review, în Barcelona. Așadar în materialul de astăzi vom detalia toate aspectele importante ale lui Watch GT 5 Pro, de la designul și materialele premium, până la funcțiile avansate de sport și sănătate, iar la final tragem și câteva concluzii. Deși ne vom axa pe varianta de damă, domnilor nu părăsiți încăperea, căci avem aici și varianta bărbătească despre care vom oferi câteva informații interesante, ba chiar și o comparație pe bază de sport. Înainte de toate te invit să te abonezi la acest canal de tehnologie și apasă clopoțelul de notificări ca să nu ratezi niciunul din materialele noastre.

Și voi începe prin a-ți spune că Watch GT 5 Pro, este un upgrade pe care eu îl aștept încă de anul trecut. În urmă cu doi ani Huawei lansa Watch GT 3 Pro, unul din cele mai reușite smartwatch-uri din piață după părerea mea. Varianta de damă, din ceramică albă era inconfundabilă. De altfel ați tot văzut-o pe aici, căci a fost ceasul pe care cred că l-am purtat cel mai mult. Prețios, presărat cu ușoare note de masculinitate, atât cât să transmită unicitate și încredere, ceasul este defapt un accesoriu ce îmbină rafinamentul unei bijuterii cu funcțiile și utilitatea unui smartwatch. Ei bine Watch GT 5 Pro vine de fapt să completeze un produs bine realizat, ducându-l la nivel următor.

Unboxing

Ca și la generațiile anterioare, și aici ceasul vine într-o cutie elegantă, însoțit de același încărcător magnetic, cu care Huawei ne-a obișnuit. Îmi place că nu le-a schimbat și că poți folosi același charger și de la o altă versiune de smartwatch Huawei. Partea faină la acest smartwatch este că se încarcă wireless. Ba mai mult este compatibil cu orice încărcător are standardul Qi. Așadar nu depinzi doar de încărcătorul lui ci îl poți alimenta chiar și cu ajutorul unui telefon cu încărcare reversibilă de exemplu.Tot în cutie mai găsești și 4 zale de rezervă, mai ai garanția și cam atât.

Design

Design-ul deosebit este primul element prin care Huawei Watch GT 5 Pro atrage atenția. Modelul bărbătesc de 46mm este fabricat din titan aerospațial—un material extrem de durabil, dar ușor. Acesta oferă ceasului un aspect robust, dar totodată rafinat, fiind perfect atât pentru ocazii formale, cât și pentru activități outdoor. Ca și în cazul modelului anterior, partea feminină este răsfățată cu un model realizat din ceramică nanocristalină, albă, de 42 mm, doar că de data aceasta este ceva mai fin, mai elegant și mai ușor, cântărind 87g cu brățară(comparativ cu 100g cât cântărea Watch GT 3 Pro) și 44g fără ea(comparativ cu 50g). Pe cadran avem aceleași accente aurii, însă de data aceasta le regăsim și pe brățara, care își modifică forma. Este mai subțire, mai finuță, mai versatilă aș spune eu. Dacă la vechea generație, brățară era ceva mai masculină, acum vedem un model mai feminin, care poate accesoriza orice tip de ținută: de la cea sport, la cea de birou, smart casual sau de ce nu chiar și o ținută elegantă, de seară.

Ceasurile sunt mai versatile ca oricând. Acum vin cu o serie de curele ce îți permit să jonglezi pe parte de ținută. De exemplu aceasta albă, din fluoroelastometer, cu model 3D este extrem de confortabilă, nu știrbește din frumusețea ceasului și se potrivește perfect pentru antrenamente, acolo unde ai nevoie de un device care să stea fix pe încheietura mâinii, să lase pielea să respire și totodată să îți măsoare cu precizie mișcarea. Cureaua este super simplu de schimbat. Nu mai trebuie să tragi de acele piciorușe ca în cazul versiunii anterioare. Acum trebuie doar să apeși pe aceste clapete și cureaua iese cu ușurință. O altă schimbare pe care am remarcat-o de data aceasta este sistemul de închidere al curelei din ceramică. Dacă la Watch GT 3 Pro aveam o închidere de tip fluture, acum închiderea mi se pare a fi mai intuitivă.

Materialele nu sunt doar estetice. Titanul oferă o rezistență excelentă la coroziune și zgârieturi, fiind perfect pentru cei ce își doresc un smartwatch care să reziste și în condiții mai dure. În schimb, ceramica albă este extrem de rezistentă la uzură și păstrează un aspect premium în timp, fără să își piardă strălucirea.

Ceasul este extrem de confortabil de purtat. L-am purtat chiar și noaptea, și nu m-a deranjat absolut deloc. Nu agață pielea, ba chiar l-am purtat și la duș, căci vine cu certificare 5 ATM și IP69K, de rezistență la apă, la presiune foarte mare și la temperaturi ridicate. Ba chiar poate fi folosit și la scuba diving, căci este rezistent la apă sărată și la scufundări de până la 40 de metri adâncime. Pentru momentele în care vei intra cu el în apă, folosește funcția Scurgeți, ce ajută ca difuzorul să nu rămână plin de apă. Ca și în cazul lui Watch GT 3 Pro, și aici ceasul emite sunete la anumite frecvențe pentru a elimina apa din orificiile difuzorului.

Display

Ecranul AMOLED de 1,32 inch de pe GT 5 Pro este probabil, printre cele mai bune pe care le-am văzut la un smartwatch. Cu o luminozitate excelentă și culori vibrante, display-ul superb este vizibil chiar și în condiții de lumină puternică. La 46mm, modelul bărbătesc oferă un ecran mai mare, ceea ce face navigarea prin meniuri și citirea notificărilor foarte ușoară. Versiunea feminină de 42mm nu face compromisuri nici aici, chiar dacă ecranul este mai mic.

Huawei introduce 14 fețe noi pe modelul Pro, iar multe dintre ele sunt dinamice. Îmi place în special Blooming Brilliant, o față de ceas animată care arată progresul activității fizice prin deschiderea unei flori pe parcursul zilei. E un detaliu mic, dar care face experiența mai interactivă. Comparativ cu GT 3 Pro, GT 5 Pro aduce o interfață mai fluidă și mai bine optimizată pentru utilizarea zilnică, cu tranziții mai rapide și o structură a meniului mai intuitivă. Fețele ceasului se pot schimba printr-o apăsare lungă, pe ecran, după care swipe în dreapta pentru a alege ceea ce ți se potrivește. În plus odată ce ai stabilit fața care îți place, o poți personaliza după bunul plac.

Butonul de jos este cel ce acționează zona cu activități sportive, însă în același timp îl poți remapa din setări. Ai peste o sută de sporturi pe care le poți practica pentru a deveni cea mai bună variantă a ta. De la alergat, la ciclism, înot și până la cele mai complexe sporturi: snowboarding, hiking, scuba diving și mai nou apare și golf-ul. Apăsarea rotiței face ca meniul de aplicații să se deschidă, iar aici vei găsi o mulțime de opțiuni, de la funcțiile de măsurat nivelul de stres, la cele pentru măsurarea temperaturii pielii, presiune atmosferică, cronometru, alarmă. Îmi place că atunci când micșorezi aplicațiile din rotița de pe margine, îți apar și denumirile lor sub fiecare în parte, astfel încât să nu te mai simți derutat și să le poți identifica cât mai repede. Mi-aș mai fi dorit să găsesc aici șiAppGallery, ca să pot descărca direct de pe ceas aplicațiile dorite, însă până se va întâmpla să o găsim și aici, vei găsi App Gallery în Huawei Health, iar de aici vei putea descărca aplicațiile dorite.

După setarea inițială, cam tot ce vrei, se întâmplă independent pe ceas. Totul funcționează super rapid și fluid.

Ca și la celelalte modele Huawei, și acesta are meniul la fel de intuitiv și ușor de parcurs. La o glisare de jos în sus, avem notificările pentru care îți dai acordul din aplicație ca să le primești pe ceas. În stânga avem vremea, iar în dreapta ceva mai multe informații, obiective stabilite și măsurarea lor pe parcursul unei zile, apoi găsim un widget care conține informații despre starea de sănătate a utilizatorului, despre calitatea somnului, nivelul oxigenului din sânge și altele. Mai ai un widget cu calendar, jurnal de apeluri și muzică, încă unul pe bază de sport și încă unul cu fazele lunii.

Funcții de monitorizare a sănătății 

Funcțiile de monitorizare a sănătății sunt la nivelul la care te aștepți de la un smartwatch premium în 2024. Cu Huawei TruSense, monitorizarea sănătății este acum mai precisă ca niciodată. GT 5 Pro îți poate monitoriza ritmul cardiac, nivelul de oxigen din sânge și poate realiza chiar și ECG. Comparativ cu GT 3 Pro, unde aveam 4 canale de măsurare pentru oxigenul din sânge, GT 5 Pro vine acum cu 12 canale. Asta înseamnă o precizie mult mai mare și o mai bună de interpretare a datelor.

Pentru cei care iau sportul în serios, Huawei Watch GT 5 Pro vine cu sistemul Sunflower Positioning, care îmbunătățește semnificativ precizia în activități outdoor. Funcția de analiză a formei de alergare detectează factori precum timpul de contact cu solul sau balansul corpului, pentru a te ajuta să îți îmbunătățești tehnica și să eviți accidentările. În plus pentru sportul în aer liber, acum ai posibilitatea să accesezi hărți cu diferite trase. Harta este disponibilă atât în modul zi, cât și în modul noapte, pentru o experiență cât mai confortabilă.

Și pentru că știți că ne plac testele, ei bine Watch GT 5 Pro, versiunea bărbătească, ce are un preț de 2500 lei, a fost folosit de colegul meu într-un test comparativ cu Apple Watch Ultra 2, un smartwatch de 4500 lei, la o tură de 40 Km cu bicicleta. Despre Apple Watch Ultra 2 am tot văzut prin teste cât este de apreciat pentru precizia cu care măsoară sporturile outdoor, așa că am vrut să vedem cum se descurcă un ceas cu 2000 lei mai ieftin în raport cu el, iar rezultatul este surprinzător, aproape același număr de calorii consumat, 1324 vs 1320 kcal. La elevație am văzut că diferența este ceva mai mare. Îți las rezultatele aici pe ecran, pentru a le vizualiza și tu mai bine.

O noutate care apare pe seria de anul acesta este tastatura. Această opțiune a tot fost cerută pe seriile anterioare pentru a putea răspunde la mesajele de pe WhatsApp, fără a mai folosi doar acele mesaje predefinite. Iată că acum utilizatorul are posibilitatea de a lăsa mesaje personalizate.

Odată cu noua serie de smartwatch-uri este introdusă și opțiunea de screenshot. Prin simpla apăsare a celor două butoane laterale vei realiza rapid o captură de ecran cu ceea ce te interesează, captură ce îți va apărea pe telefon.

Huawei Health

Ceasul poate fi folosit atât cu un telefon cu Harmony OS, cât și cu un Android sau cu iPhone. Se instalează aplicația Huawei Health, prin intermediul căreia se personalizează ceasul după dorințele utilizatorului. De aici îți poți monitoriza activitatea sportivă, calitatea somnului, menstruația, greutatea, îndeplinirea obiectivelor, nivelul de stres, pașii sau ritmul cardiac. Tot aici găsești și o serie de antrenamente, care să te ajute atunci când vrei să faci mișcare.

De data aceasta apare și varianta Health + cu masterclass-uri de sporturi sau meditație și Stay Fit Plan, care va fi disponibilă pentru publicul de larg consum, printr-un abonament de 40 lei/lună, însă pentru Watch GT 5 și Watch GT 5 Pro, utilizatorii vor beneficia de 3 luni acces gratuit.

Autonomie

Un alt punct forte al seriei GT 5 Pro este durata de viață a bateriei. Huawei promite până la 14 zile pentru modelul bărbătesc și până la 7 zile pentru cel de damă. Cât sunt de realiste cifrele? Ei bine într-o săptămână și jumătate, eu l-am încărcat doar de 2 ori. Cam 5 zile m-a ținut bateria, în condițiile în care nu l-am menajat câtuși de puțin. Asta face din Huawei Watch GT 5 Pro un companion excelent pentru cei ce nu vor să stea cu grija cablului de încărcare. Mai mult ai chiar și un mod de economisire a energiei extrem de eficient. În situații de urgență, când bateria este aproape descărcată, ceasul poate rămâne funcțional câteva zile în acest mod.

Preț și disponibilitate

Pentru comenzile din perioada 19 septembrie – 31 octombrie, Huawei Watch GT 5 Pro poate fi achiziționat la prețul de 2999 lei varianta WATCH GT5 Pro 42mm Ceramic White și 2499 lei varianta WATCH GT 5 Pro 46mm Titanium. La achiziționarea oricărui ceas, primești CADOU o pereche de căști HUAWEI FreeBuds 5i + 12 luni de garanție extinsă + 3 luni membership HUAWEI Health+. În plus, pentru doar 9.9 de lei, poți adăuga o curea, iar pentru 49 de lei, pot achiziționa un Smart HUAWEI Scale 3. suplimentară la comandă,

Concluzii

În concluzie, Huawei GT 5 Pro este un smartwatch extrem de bine construit, cu funcții avansate, potrivit atât pentru pasionații de sport, cât și pentru cei ce își doresc un accesoriu premium. Dacă ai deja GT 3 Pro, s-ar putea ca schimbarea să nu ți se pară foarte mare încât să treci pe noua generație, însă pentru cei ce sunt în căutarea unui smartwatch care îmbină cu succes frumusețea unui ceas cu finisaje premium cu utilitatea funcțiilor de pe un smartwatch, Huawei Watch GT 5 Pro este o opțiune demnă de luat în considerare. Deja oferă și posibilitatea de a tasta mesaje. Având în vedere că vine și cu NFC, mi-aș mai fi dorit și plata cu ceasul, aștept și funcția de monitorizare a glicemiei, opțiuni pe care sper să le vedem cât mai curând disponibile printr-un update.

Verdict Gadget-Review.ro

Design - 9.5
Display - 9.3
Funcții - 9.1
Autonomie - 9.3

9.3

O alegere premium

Huawei Watch GT 5 Pro este smartwatch-ul pe care îl aștept de mai bine de 1 an. Vine cu câteva actualizări interesante și de mare ajutor.

Verifică disponibilitatea
User Rating: 4.46 ( 1 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.