Actualizare Android cu ODIN

Mai jos vă vom prezenta metoda de actualizare a firmware-ul  prin ODIN.

Pas 1. Cream cont nou pe samfirmware.com după care ne logăm în cazul în care nu avem.

Pas 2. Accesăm Firmwares and files.

odin jelly bean samsung galaxy s3

 Pas 3. Completăm datele telefonului mobil(tip , os, model,țară) și descărcăm varianta de android dorită  accesând butonul Download. La câmpul Country eu am selectat Open Europe , pentru variantele de android nebranduite. Puteți alege Romania sau orice țară doriți.

odin jelly bean samsung galaxy s3

Pas 4. Descărcăm programul Odin (in unele cazuri îl găsiți și în arhiva firmware-ului)

Pas 5. Dezarhivăm ambele arhive (Odin si firmware-ul oficial)

Pas6. Comutam telefonul in modul Download Mode prin apasarea simultană a tastelor  Volum Jos + Tasta HOME (mijloc) + Power. Această combinație nu este valabilă pentru toate tipurile de telefoane Samsung, unele pot avea o combinație de butoane diferită (exemplu Samsung Galaxy S Plus)

Pas 7.  Conectăm telefonul la pc și pornim aplicația odin.

Pas 8. Verificăm dacă telefonul este recunoscut de aplicație prin afișarea  dreptunghiului gallben sau albastru prin care este afişat portul de conectare al telefonului. Dacă acest dreptunghi galben sau albastru nu apare trebuie sa instalaţi Samsung Kiess pentru a avea driverele. Atenție sa NU fie bifat Re-Partition, și bifate Auto Reboot si F. Reset Time. La PDA se selectează fisierul de tip tar.md5 aflat in arhiva de pe samfirmware.com. După ce ați verificat toate acestea apasați START.

Mare atenție! Nu deconectați cablul usb in timpul instalarii. După ce procesul se va termina in ODIN telefonul se va restarta și procesul de instalare se va finaliza pe telefon.

 

Caz particular

In cazul în care în arhiva de pe samfirmware.com aveți mai multe fișiere nu decât unu se folosesc în felul următor:

Daca aveti fisierul PIT se va bifa si Re-Partition.

La câmpul PDA veți încărca fisierul in numele căruia veți avea scris PDA.

La câmpul PHONE veți încărca fisierul in numele căruia veți avea scris PHONE sau MODEM.

La câmpul CSC veți încărca fisierul in numele căruia veți avea scris CSC.

Odin 3 files

34 comentarii

  1. Salut! Am si eu o problema . am un samsung s3 si nu mi l vede odin in downloade mod , am driverul instalat. Chestia este ca, cu telefonul pornit odin imi vede telefonul in downloade mod nu… ce pot sa fac?

  2. eu cand bag telefonul nu imi apare ca sa adaugat de ce?

  3. Salut! Am un Samsung Galaxy Ace S5830, am descarcat Odin3 v3.09, am pornit telefonul in Download Mode, l-am conectat la pc, insa la ID:COM nu apare nimic. Ma poate ajuta cineva? Multumesc!

  4. Buna seara,

    Am un note 1 si mi-am instalat un custom rom, cyanogenmod 10, fara sa fac niciun back-up.

    As vrea sa revin la rom-ul original de android.

    – am downloadat odin 3.07 + N7000XXLT5_N7000XXLT3_N7000OXXLT2_HOME.tar.md5
    – am finalizat procesul insa acum imi apare logo de samsung, apoi dispare … si tot asa …

    Ce pot face ?

    Multumesc

  5. Am un Galaxy Ace, a fost oprit cand se facea o actualizare.
    In modul Recovery se poate selecta Factory Default. Asta inseamna ca in telefon exista firmware-ul original, intr-o zona protejata la scriere si la nevoie poate fi copiat in zona de memorie flash de lucru.
    Am inteles ca Factory default sterge toate partitiile de lucru si apoi instaleaza firmware-ul de fabrica, deci se pierd contacte, poze, etc.
    Intrebare: cu Odin se poate descarca firmware-ul de fabrica direct din telefon ? Sau macar se poate citi ceva legat de versiunea de firmware de fabrica ?

  6. stie cineva dece imi da erroare cu cache.img si cand incerc cu patru fisiere si unu pit se blocheaza in odin la set partition

  7. salut incercsa instalez andriod 4.2 dar se opreste odinul si nu stiu de ce.l-am reinstalat dar degeaba pur si simplu porneste si se opreste.vreo solutie?

  8. am un samsung s i9001 si vreau sa ii pun android 4 ma ajuta cineva

  9. Ce să meargă, LARRYRO?

  10. NU STITI PE SAMSUNG GALAXY TAB 3 LITE MERGE

  11. Salut.Am urmat pasii de mai sus,am instalat cu Odin firmware pt. un GT-I9003 , romania , iar acum imi ramane cu logoul de la samsung ,si nu isi mai revine.Tin sa precizez ca sta de vreo 5 ore asa si nimic….un sfat ceva? Mersi

  12. Salutare !
    Am reușt pe i9000, dar nu reusesc pe i9001
    La i 9000 avea 3 fisiere, la i9001 doar unul
    L-am pus la locul lui, dar se opreste la leavecs.
    Rog admin sa mă ajute.
    Mulțumesc !

  13. Salutare !
    Mă bucur că v-am găsit și că discuțiile sunt recente.
    Am instalat 2.3.6 original pe un Samsung i9001. Am folosit Odin și 3 fisiere.
    La samsung i9001 Plus nu reusesc. Aici 2.3.6 are doar un fișier .tar
    L-am pus la locul lui, dar primesc aceiași eroare: leave cs.
    Unde este greseala ? Cum se poate remedia problema ?
    Mulțumesc !

  14. Gata, am reusit intr-un final (nu prea stiu cum) . Am folosit varianta „caz particular” cu mai multe fisiere si am reusit sa-l aduc la viata dupa foarte multe ore si cafele baute :). Multumesc ptr. tutorial si Danielei pr. raspuns! Week-end placut!

  15. Salut! Am facut toti pasii mentionati , la fel s-a intamplat si la telefon si aplicatia Odin, procesul s-a incheiat cu succes, dar la restart nu se mai apride, imi apare logo-ul cu Samsung note2 si dispare (asta face incontinuu).Am reincercat procesul , dar acum imi da fail. Mentionez ca telfonul meu este Samsung SCH-I605 Note2 Verizon.

    • Telefonul tau cred ca este varianta pentru USA si trebuie sa descarci fisierele pentru USA. Il pui in Download Mode si repeti procesul cu fisierele corecte.

      • Exact asta am facut, Daniela, acele fisiere le-am descarcat, altele nu pot pentru varianta Verizon USA, acum imi da FAIL la orice fac si nu se poate aprinde(doar imi apare in flash-uri logo-ul Samsung Galaxy Note.

  16. Mulțumesc, chiar mi-a fost de ajutor!

  17. salut! nu pot sa imi fac cont pe samfireware.com nu vrea de nici o culoare am si eu nevoie de fisier pt un s3 i9300…..

  18. ma baieti, S plus e i9001 , daca nu stiti ce faceti, de ce tot insitati?

    daca pui pe un i9001 soft de i9000 poate sa iasa urat.

  19. salut, am un galaxy s plus, si am incercat de 100 de ori cu odin sa revin la vechea versiune android 2.3.3, si nu merge. am instalat pe el cyanogen, si vreau sa scap de el. uite ce imi zice in odin. Ajuta.ma te rog. ce trebuie sa fac?
    Added!!
    Enter CS for MD5..
    Check MD5.. Do not unplug the cable..
    Please wait..
    I9001XXKQE_I9001XXKPL_I9001OXFKQ2_HOME.tar.md5 is valid.
    Checking MD5 finished Sucessfully..
    Leave CS..
    Odin v.3 engine (ID:5)..
    File analysis..
    SetupConnection..
    Can’t open the serial(COM) port.
    Added!!
    All threads completed. (succeed 0 / failed 1)

    • la fel patesc si eu,nu imi gaseste COM portul cand sunt in download mode,dar cand ies di el si intru in kies il gaseste prin urmare nu pot sa fac nimic,se instaleaza si daca nu sunt in download mode?

  20. In primul rand ma bucur ca m-ai ajutat sa instalez si ICS si Jelly Bean pe Galaxy s1 si ti-am si multumit cu alta ocazie. Am fost insa nemultumit de variantele respective si m-am intors la Ginger 2.3.6. insa o versiune tot neoficiala, la care mi-ai furnizat instructiuni. Acum incercam sa revin la una oficiala pentru a putea face upgrade prin Kies. Dar nu mai stiu cum. Am urmat pasii de aici si totusi nu pot merge mai departe

    Intr-adevar Catalin avea dreptate ca pe Samfirware atunci cand descarci din campul de tara „Romania” softul pentru Galaxy s1 si dezarhivezi constati ca nu este nici un fisier cu extensia PDA, „tar” sau CSC. Deci, nu pot instala prin Odin.

    M-ai putea ajuta cumva? Pasii nu se potrivesc cu aceia din filmul postat de tine, fiind Glaxy s1 si Romania si fara PDA si CSC

    Multumesc

    • Eu personal am downloadat acum pentru s1 de la romania cnx versiunea oficiala I9000XFJV7_I9000OXFJV1_CNX.zip . In interiorul arhivei gasesc fisierul jv7_jv1_jvq.tar . Nu exista un fisier cu extensia PDA sau CSC. In nume se gasesc denumirile astea. Versiunea downloadata de mine se instaleaza fix ca in videoclip. Cel mai probabil ai probleme cu conexiunea la internet si nu apuci sa descarci complet arhiva. Altceva nu imi explic.

      • Salut , am luat si eu I9000XFJV7_I9000OXFJV1_CNX.zip ,in interiorul arhivei gasesc fisierul jv7_jv1_jvq.tar , il pun la pda dau start , intradevar se instaleaza dar cand continua procesul in telefon imi spune ceva de o eroare si daca ii dau reboot imi ramane blocat la loggo si continua asa pana ii scot bateria . De la ce poate fii ?

  21. acum aveți și tutorial video la acest articol

  22. Am rezolvat modificand extensia din zip in tar.
    Am urmatorul mesaj:

    Odin v.3 engine (ID:6)..
    File analysis..
    SetupConnection..
    Initialzation..
    Get PIT for mapping..
    Firmware update start..
    PK
    NAND Write Start!!

    insa de 1 ora nu se intampla nimic…

    • mare prostie ai facut. nu se face asa ceva. in arhiva este fisierul zip. daca nu ai descarcat complet arhiva e posibil sa ai problema asta .

  23. Am descarcat firmware-ul aferent GT-I9300 Vodafone Romania si m-am ales cu un zip care nu are in componenta niciun tar.md5 (nu este validata arhiva). Ce pot face?

  24. OK,AM REUSIT,MERCI MULT

  25. OK,am descarcat firmware care are 3 fisiere:
    1- CODE _I9000XXJVU_CL851880_REV03_USER_LOW_SHIP.TAR.MD5
    2- GT-I9000-CSC-MULTI-OXAJVU.TAR.MD5
    3- MODEM_I9000XXJVU_REV_00_CL1092175.TAR.MD5.

    ACUM CARE CU CARE…..MA REFER CARE ESTE PDA..ETC,PT A PUTEA MERGE MAI DEPARTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.