ASUS X540SA-XX005D – bun pentru activitățile zilnice

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.2
Conectivitate - 7.4
Performanțe - 7.4

7.7

O alegere accesibilă

ASUS X540SA-XX005D este un notebook cu o configurație entry-level, potrivit pentru elevi, studenți sau de ce nu pentru cei ce își doresc să țină pasul cu tehnologia.

Vezi detalii
User Rating: 3.45 ( 1 votes)

ASUS X540SA-XX005D este un laptop perfect pentru elevi, studenți sau de ce nu chiar și pentru părinții noștri, ce își doresc să țină pasul cu tehnologia. Are un preț super avantajos, de aproximativ 1249 lei(verifică preț actualizatși poate fi găsit în oferta magazinului eMAG. Poate fi achiziționat chiar și în rate lunare de 66 lei, în cazul în care nu dispui de suma completă. Ar putea fi un cadou extraordinar atât pentru începerea de an școlar, cât și pentru o aniversare. Într-adevăr vorbim de un laptop cu o configurație entry-level, dar care se descurcă foarte bine cu activitățile de zi cu zi.

Televizorul poate fi găsit și în oferta magazinelor Flanco, Altex, Cel și Evomag.

Este disponibil pe o nuanță de ciocolată închisă, cu un design extrem de elegant, menit să te cucerească de la prima întâlnire. În ciuda prețului destul de mic, producătorul nu face rabat de la calitate. Finisajele bine definite și materialele atent selecționate, te vor convinge să optezi pentru un asemenea model. Carcasa este dintr-un plastic rezistent, fin texturat, ce evidențiază discret logo-ul producătorului. De îndată ce îi ridici clapeta, te întâmpină o tastatură completă, de tip chiclet, ce îți asigură confortul pentru o tastare îndelungată. Greșelile de scriere sunt reduse considerabil, și asta datorită tastelor bine distanțate. Acestea sunt ușor de curățat de praful atât de inestetic.

Poze cu ASUS X540SA-XX005D

ASUS X540SA-XX005D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Laptopul este antrenat de un procesor Intel Celeron, N3150, construit pe arhitectura de 14 nm. Procesorul este tactat la o frecvență de 1,6 GHz, dar cu ajutorul tehnologiei Turbo Boost poate ajunge până la 2,08 GHz în cazul unor activități mai solicitante.

Memoria RAM de 4 GB DDR3 este suficientă, ținând cont că discutăm despre un device cu specificații decente. Nici hard disk-ul de 500 GB nu mă surprinde, având în vedere prețul atât de avantajos. Totuși, pentru cei ce nu sunt mulțumiți de acest aspect, pot lua în considere oricând varianta stocării in cloud.

Placa video integrată, este un chipset Intel HD Graphics, ce recomandă utilizarea laptopului mai degrabă pentru activitățile office și multimedia, nu și pentru gaming.

Deși nu vorbim de un laptop scump, acesta surprinde plăcut prin prezența portului USB 3.0(pentru un transfer de date de 10 ori mai rapid). Plus de asta include și o gamă variată de porturi: USB 2.0, un port HDMI, VGA, bluetooth, cameră WEB pentru discuții interminabile pe Skype și un cititor de carduri.

Sonorizarea este susținută de tehnologia SonicMaster, ce dezvoltă un sunet clar și echilibrat. Include și un bass puternic, pentru ca muzica și filmele preferate să fie cu adevărat captivante.

Ecranul are dimensiunile clasice, de 15,6 inch și rezoluție HD, dar zic eu, nici nu ar trebui să avem așteptări mai mari de atât, nu la un asemenea preț.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design plăcut,
  • preț mic,
  • sonorizare SonicMaster,
  • USB-C

Contra:

  • procesorul nu este prea puternic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.