Ce modificări suferă creierul pasionaţilor de gadgeturi?

creierul celor pasionaţi de tehnologie

În ultimii ani, folosirea gadgeturilor a căpătat o nouă dimensiune în rândul utilizatorilor. Dar oare cum ne afectează acest lucru pe termen lung? Profesorul doctor Dafin Mureşanu este de părere că folosirea în exces a calculatorului şi a terminalului mobil, fără a avea un echilibru între activităţile fizice şi mentale, ar putea afecta dezvoltarea creierului generaţiilor viitoare.

„Dacă ai numai un anumit tip de activitate şi nu combini tipurile de activitate şi la nivelul creierului, creierul se deformează”, a concluzionat profesorul Dafin Mureşanu, preşedintele SNR şi al SSNN în cadrul Şcolii Internaţionale de Vară de Neurologie, ce se desfăşoară în perioada 30 iunie-4iulie în Eforie Nord.

Acesta nu neagă eficienţa calculatorului, dar susţine că măsura folosirii lui face diferenţa în studiul realizat de el. Face referire în special la copiii care folosesc device-urile în exces şi îi atenţionează pe părinţi că acest lucru le poate afecta dezvoltarea emoţională. Mai mult de atât profesorul recomandă cititul, scrisul de mână, interacţiunea cu oamenii în defavoarea utilizării fără măsură a calculatorului.

De asemeni consideră că utilizarea excesivă a telefonului mobil de la o vârstă fragedă poate cauza dureri de cap, anxietate, stări depresive, imposibilitatea de a comunica sau de a se integra cu uşurinţă într-un grup şi se poate ajunge chiar la patologii organice. Voi ce părere aveţi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.