Mă număr printre cei ce preferă să eficientizeze cât mai multe acțiuni din gospodărie. Și asta pentru că în ultimii ani am conștientizat mai bine valoarea timpului. Una dintre acțiunile mele a fost să îmi achiziționez un uscător de rufe bun, care să mă scape de întins rufele pe culme la uscat. Astfel am ajuns să îmi achiziționez modelul Electrolux Inverter EDH3498RDE. De ce să aștept o zi să port bluza preferată, când poat fi uscată într-o oră? Uscătorul l-am găsit în oferta eMAG la un preț de aproximativ 2899 lei (verifică preț actualizat ). E drept l-am prins la reducere, așa că am profitat de ocazie și imediat i-am găsit un colț în casă.
Uscătorul de rufe poate fi găsit și în oferta magazinelor Cel și Altex.
Are un design elegant și rafinat, cu mici detalii din inox, pentru a crea un contrast plăcut. Panoul de control pare bine dotat și aranjat, cu control tactil și intuitiv, astfel încât nu-ți va fi deloc dificil să te acomodezi cu ea.Dimensiunile sale sunt de 85 x 60 x 60, ceea ce înseamnă că este cam cât o mașină de spălat rufe. În cazul în care nu știai, cele două electrocasnice pot fi suprapuse, cu condiția montării unui kit de suprapunere special. În felul acesta se poate economisi și ceva spațiu.
Poze cu Electrolux Inverter EDH3498RDE
Mai multe poze și specificații
Specificații tehnice
Accesul către cuvă se face printr-o deschidere amplă, dar nu mă surprinde deloc acest aspect, având în vedere că uscătorul de rufe are o capacitate de încărcare de 9 kg. Asta înseamnă că îl vei putea utiliza cu succes și în cazul în care vrei să usuci pilotele, păturile sau rufele foarte voluminoase. Mai mult de atât, pentru o familie cu mulți membri, este ideală, vei termina de uscat destul de repede o cantitate mare de rufe. Uscătorul este potrivit chiar și pentru cantitățile mici de rufe, uscându-le la fel de eficient ca pe cele mari, doar că se ajustează lungimea ciclului, dar și consumul de energie.
Uscătorul de rufe se încadrează în clasa de eficiență energetică A++ și datorită pompei de căldură, folosește temperaturi scăzute pentru a usca cu blândețe hainele. Reușește în felul acesta să consume cu 58% mai puțină energie față de un model ce se încadrează în clasa B.
Uimitor este și faptul că nu vei scoate rufele mototolite după uscare. Eu una îmi făceam griji în acest sens, însă modelul Electrolux reușește să usuce hainele delicat, fără a fi nevoie să îți bați prea mult capul cu călcatul lor. Mai exact centrifugarea inversă automată a tamburului, ajută la dezlipirea hainelor, prevenind încurcarea acestora pe durata uscării, ceea ce duce la rezultate de uscare ceva mai uniforme.
În ceea ce privește uscarea rufelor, este bine de știut că modelul Electrolux deține funcția de Programare întârziată, ce îți permite să stabilești ora la care vrei să înceapă ciclul de uscare. În felul acesta nu riști să lași rufele prea mult în cuvă și să capete un miros ciudat.
Motorul uscătorului încorporează tehnologia Inverter, ce îl face eficient din punct de vedere energetic, permițând producătorului să ofere o garanție de 10 ani pentru acesta. Mai mult de atât ajută și la o uscare a hainelor silențioasă. Nivelul de centrifugare atins este de 65 dB, suficient încât să nu deranjeze atunci când este pus la treabă.
Păreri pro şi contra
Pro:
- design premium,
- clasa de eficiență energetică A++,
- display LCD,
- capacitate de încărcare de 9 kg
Contra:
- prețul este destul de piperat