Ce aduce în plus Galaxy S6 Edge Plus față de Galaxy S6 Edge?

Fiindcă am reușit să ne jucăm o scurtă vreme cu cele două smartphone-uri, cred că ne-am putut forma o părere despre acestea. Prin urmare, vă împărtășim o primă impresie legată de cele două flagship – uri ale coreenilor.

s6e+ vs s6e

Samsung Galaxy S6 Edge Plus vine ca un răspuns pentru cei ce consideră că cei 5 inch ai lui Galaxy S6 Edge pur și simplu sunt insuficienți pentru nevoile lor. Cu siguranță mulți dintre noi am fost impresionați de specificațiile tehnice ale flagshipului Galaxy S6 Edge, dar și de designul său absolut spectaculos, însă diagonala sa pare a fi mult prea mică pentru cei ce sunt obișnuiți cu un phablet, spre exemplu.

Drept urmare gigantul coreean a lansat toamna aceasta o vesiune cu un display de 5,7 inch, ce deține aproape aceleași specificații ca varianta lansată în primăvară. Acum te poți bucura de tot ce te-a încântat la varianta Galaxy S6 Edge, dar de această dată pe un ecran mai mare, de unde și denumirea de Galaxy S6 Edge Plus.

Design

Așa cum bine știi anul acesta Samsung a reușit să-și impresioneze publicul printr-un salt spectaculos în ceea ce privește calitatea materialelor utilizate pentru noile smartphone-uri din seria Galaxy. Odată cu lansarea flagship-urilor Galaxy S6 și Galaxy S6 Edge, ramele ce imitau metalul au devenit metalice cu adevărat, s-a renunțat la carcasa din platic, aceasta fiind înlocuită cu o sticlă lucioasă protejată de Corning Gorilla Glass 4, detalii premium ce au făcut ca terminalele mobile să urce destul de repede în topul preferințelor utilizatorilor anul acesta.

Deși vorbim de o siluetă mai impunătoare, Galaxy S6 Edge Plus își păstrează body-ul slim și rafinat. Mai mult de atât este chiar o idee mai subțire decât fratele său mai mic, cu o margine ceva mai îngustă, ceea ce contribuie la ușurința cu care îl ții în mână. Se simte foarte plăcut la atingere și arată extraordinar de bine. Este mai mare decât fratele său cu 12,3 mm în lungime și cu 5,7 mm în lățime, însă cu toate acestea este mai subțire cu 0,1 mm. Cântărește cu 21g mai mult, față de Galaxy S6e, ce are o greutate de 132g.

O altă diferență pe care am sesizat-o ar fi faptul că S6e+ reține mai bine amprentele, cel puțin pe modelul Gold testat de noi se puteau observa foarte bine, spre deosebire de modelul S6e White. Dar totuși tind să cred că aici e de vină culoarea telefonului.

De asemenea am sesizat și faptul că la noul flagship lipsește infraroșul. Având în vedere că emițătorul/receptorul a dispărut, nu vei mai putea utiliza telefonul pe post de telecomandă universală, așa că nu te va mai putea ajuta atunci când nu ai telecomanda la îndemână.

s6e+ vs s6e

Display

Ambele modele vin echipate cu un display Quad HD Super Amoled, dar cu toate acestea se diferențiază printr-un detaliu, și anume S6E+ are o densitate a pixelilor mai mică față de S6e, asta deși are un ecran mai mare. Mai exact S6e+ are o densitate de 518 ppi, în timp ce S6e vine echipat cu 577 ppi. Totuși nu trebuie să fii dezamăgit, practic la nivelul acesta ochiul nu mai poate sesiza pixelii, iar această diferență cu siguranță nu va fi sesizată.

s6e+ vs s6e

Celelalte caracteristici sunt destul de similare, oferind imagini spectaculoase, culori vii, strălucitoare, cu un unghi de vizibilitate excelent, luminozitate mare și un contrast foarte bun. Ce mi se pare interesant de știut ar fi faptul că cele două telefoane pot fi utilizate fără probleme chiar și în bătaia soarelui și asta datorită faptului că încorporează un senzor ce amplifică luminozitatea ecranului.

Performanțe

Procesorul ambelor terminale mobile este un model puternic, și anume Exynos Octa-Core, ce face ca multitaskingul să fie fluid, oferind o experiență în utilizare extrem de plăcută.

S6e+ vine echipat cu 4 GB de RAM, ceea ce înseamnă 1GB de RAM în plus față de S6e, ceea ce în teorie ar trebui să ajute la îmbunătățirea performanțelor. Cu toate acestea, în momentul în care am realizat un Antutu benchmark între cele două flagshipuri am constat cu surprindere faptul că S6e stă mult mai bine în clasament decât fratele său mai mare.

Galaxy S6e+ este displonibil în varianta de 32 și 64 GB, în timp ce Galaxy S6e este disponibil și în varianta de 128 GB.

Camera Foto

Având în vedere că deja modelul S6e se bucura de un real succes în ceea ce privește camera foto, nu mă miră să constat că și S6e+ vine echipat cu aceeași cameră. Mai exact vorbim de o cameră de 16 MP, ce se deschide prin dubla apăsare a butonului Home, cu o focalizare rapidă, ce reușește să surprindă cadre impresionante chiar și în condiții slabe de iluminare. Pe partea de filmare, ajunge la Ultra HD, însă mie una îmi place modul Full HD la 60 fps. Calitatea este ireproșabilă. Mai mult de atât, poți realiza slow motion. Practic poți pleca în vacanță cu unul din cele două telefoane, fără grija că nu ai un aparat foto performant la îndemână.

s6e+ vs s6e

Autonomia

Pe partea de autonomie, S6e+ vine cu o baterie ceva mai mare, de 3000 mAh, față de cei 2600 mAh ai lui S6e, dar având în vedere că are un ecran mai mare, este normal ca și consumul să fie mai mare. Astfel, putem spune că sunt similare în ceea ce privește autonomia.

Preț

Nici în ceea ce privește prețul nu o să observi o diferență de speriat, mai exact Galaxy S6 Edge poate fi găsit la un preț de aproximativ 3399 lei, în timp ce Galaxy S6 Edge Plus îl poți achiziționa la un preț de aproximativ 3599 lei.

Concluzii

Per total ambele telefoane se bucură de performanțe extraordinare, reușind să satisfacă aproape toate nemulțumirile utilizatorilor de Android de până acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.