Honor Magic5 Pro – camera lui chiar face Magie???

Anul acesta parcă mai mult ca oricând avem telefoane care se întrec în a ne arăta rezultate grozave pe parte de fotografie. Deja camerele vârfurilor de gamă au ajuns să fie atât de bune, încât dacă respecți și câteva reguli de bază, ai toate șansele ca fotografiile tale să fie cu adevărat spectaculoase. În DxOmark am tot văzut cum s-a schimbat clasamentul în ultima perioadă, iar una dintre surprizele lui 2023 este Honor Magic5 Pro, smartphone ce a ocupat o bună perioadă de timp prima treaptă a podiumului. Telefonul a ajuns și la noi de ceva timp. Ba chiar am avut răgaz să îl testez pe îndelete în minivacanța de la începutul acestei luni, timp suficient să-mi fac o părere despre el. Cât de bună este camera lui, cât de rapid este și cum se raportează față de concurență, discutăm în cele ce urmează.

Despre Honor…

Și vom începe cu începutul, adică cu brandul. Dacă Honor nu îți spune foarte multe, află că brandul a făcut parte din umbrela Huawei, până când au apărut penalizările din partea SUA, moment în care au decis că ar fi mai bine ca Honor să se desprindă și să devină de sine stătător. Asta ca să poată beneficia de serviciile Google în continuare. Iată că în 2 ani de zile lucrurile au escaladat foarte frumos pentru acest brand, iar în prezent Honor este pe buzele tot mai multor utilizatori datorită performanțelor atinse de device-urile sale.

Unboxing

Magic5 Pro vine în cutie însoțit de o husă transparentă, care nu-i știrbește din frumusețe, dar îl protejează de amprente și zgârieturi. Tot în cutie mai găsim și un cablu de încărcare USB-A la USB-C și un fast charger de 66W, cam cum mi s-ar părea normal să vină orice flanship pentru care scoți din buzunar peste 1000 de euro. Că până la urmă îți dorești să îl încarci și repede, nu-i așa?

Design

Magic5 Pro atrage atenția încă din prima clipă. Cu acest ansamblu de camere care acoperă aproape o treime din spatele lui, e de înțeles. Nu de puține ori am primit întrebarea ce telefon testez în această perioadă. Pe mine m-a dus cu gândul la Mate 50 Pro, doar că în cazul de față, camera este mult mai evidentă. Partea mai puțin plăcută la acest ansamblu de camere este că va trebui să îl ștergi de fiecare dată când îl vei folosi. Amprentele și praful se adună cu o rapiditate fantastică, indiferent de felul în care ai încerca tu să îl ții. Este disponibil în 5 versiuni: negru, verde, albastru, mov și portocaliu. La noi în țară din ce am văzut ar fi disponibile doar variantele pe verde și pe negru. Eu l-am primit pe cel negru la test, cu spatele din sticlă lucioasă. Cel verde în schimb are spatele diferit. Ai spune că este ca o sticlă sablată, plăcută la atingere, ce ține amprentele la distanță. Prin urmare îți poți închipui de ce preferatul meu e cel pe verde.

Telefonul are dimensiuni generoase, motiv pentru care este și ceva mai greuț, 219 g, puțin peste Huawei P60 Pro, dar mai ușor decât Galaxy S23 Ultra. Măsoară 8,8 mm în talie, însă pe margini este rotunjit și pe față și pe spate, iar rama din aluminiu îl face să se simtă mult mai subțirel și-i oferă și un grip mai bun. Ba chiar mi se pare că rama dreaptă, fără curburi face ca telefonul să pară mai elegant și mai finuț. Ce mi-a atras atenția pe ramă este cea de-a două grilă, situată pe latura superioară. În vecinătatea lui se află și portul infraroșu, un element pe cale de dispariție în zilele noastre.

Certificarea IP68 de rezistență la apă și la praf este și ea prezentă, așa cum vedem la toate telefoanele de top.

Pe față avem în partea stângă de sus camera de selfie, dispusă ca într-o pilulă. Îmi amintește foarte mult de Huawei P40. Ai spune că avem un dual camera, dar e vorba de o singură cameră și un senzor ToF 3D de scanare a feței, prin urmare se explică de ce deblocarea facială se face instant. Bineînțeles dacă nu te împaci cu această metodă, ai și cititorul de amprente în partea inferioară a ecranului, care și el este la fel de rapid.

Display

Ecranul generos de 6,81 inch este un LTPO OLED superb, cu rezoluție 1312 x 2848 pixeli, HDR10+, ce se întinde până aproape de marginile telefonului. Mai exact ocupă 91% din suprafața ecranului, în timp ce majoritatea vârfurilor de gamă ajung la 90%. Are o rata de refresh adaptivă de la 1 Hz la 120 Hz, însă pentru cei ce țin mai mult să se bucure de o autonomie cât mai mare, din setări ai posibilitatea să optezi pentru un refresh rate de 90 Hz sau chiar pentru cel standard de 60 Hz. Culorile sunt bine calibrate, contrastul este bun, iar luminozitatea este generoasă, până la 1800 nits, ceea ce îl face lizibil la exterior, chiar și în lumina puternică a soarelui.

Putere și sistem de operare

La interior doar de bine: vine echipat cu cel mai puternic procesor, Snapdragon 8, Gen 2, ce funcționează în tandem cu 8/12/16 GB de RAM și 256 sau 512 GB de memorie internă. Chipset-ul Adreno 740 este și el la bord, ceea ce înseamnă că Magic 5 Pro are tot ce trebuie pentru a te bucura de sesiuni de gaming fără laguri enervante. Nu vine cu slot pentru extinderea memoriei interne, așa că alege de la bun început varianta care se potrivește nevoilor tale.

Nu am observat să se încingă în timpul utilizării lui. Nici măcar atunci când partea grafică este solicitată.

Sunetul este clar, puternic, așa cum te aștepți de la un telefon de top. Are două difuzoare poziționate pe latura superioară și cea inferioară, însă cel de pe latura inferioară are bas și pare a fi mai puternic. Amplasarea lor este destul de bună, astfel încât să nu le acoperi atunci când urmărești conținut video sau vrei să te joci.

Rulează sistemul de operare Android 13 , cu interfața MagicOS 7.1. Deși la prima vedere ai spune că ai în față un telefon Huawei, trebuie să știi că aici aplicațiile Google sunt perfect funcționale. Pe parte de conectivitate, telefonul mai vine cu Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2, 5G și NFC pentru plata cu cardul.

Cameră

Și-am ajuns și la punctul cel mai fierbinte al acestui material, și anume camera, unde telefonul pare să-ți propună un Magic Challenge, invitându-te să testezi ansamblul acesta monstruos de senzori. Experiența acumulată de-a lungul timpului în ceea ce privește partea foto-video își spune cuvântul. Honor Magic5 Pro excelează pur și simplu la acest capitol. Ansamblul de 3 senzori pare să facă magie în majoritatea situațiilor. Și avem aici 3 senzori care lucrează: unul wide de 50 MP, cu f/1.6, cu stabilizare optică de imagine, unul periscope telephoto de 50 MP, și acesta are stabilizare optică de imagine și zoom optic 3.5 X cu o focală f/3.0 și unul ultrawide, tot de 50 MP, cu f/2.0, ce are un unghi de 122 grade. Pe lângă cei 3 senzori, mai vedem și unul 3D ToF pentru efectul de profunzime.

Și totuși să lăsăm rezultatele să vorbească de la sine zic, fiindcă cifre impresionante am tot văzut până acum, dar nu de fiecare dată au fost pe măsura așteptărilor. În cazul de față, am supus telefonul la tot felul de teste, în diferite scenarii și în mare parte din situații mi-a depășit așteptările. În condiții optime de luminozitate, e clar că se descurcă excelent. Știe să redea bine culorile, realist, cu foarte multe detalii și texturi. Rezultatele sunt de-a dreptul impresionante. Se descurcă chiar și cu soarele în față, însă pe zoom aș spune că ar mai fi ceva de lucru la stabilizare și procesare. Până la zoom 10x fotografiile sunt ok, însă dacă vrei fotografii cu mai mult zoom, vei observa că se pierde din calitate. Am încercat să prind și luna, că doar se poartă pe rețelele de socializare, însă asta e tot ce am putut obține. Totuși sunt convinsă că se mai pot îmbunătăți treburile aici printr-un update. Și dacă în condiții optime cadrele sunt grozave, în condiții slabe de luminozitate, Honor Magic 5 Pro mi-a întrecut orice așteptare, căci a reușit să surprindă extrem de bine detalii pe care eu cu ochiul liber nu le vedeam. Iată câteva exemple!

Chiar și cu portretele în condiții slabe de luminozitate am rămas surprinsă cât de bine se descurcă.

Iar testul suprem se dă la elementele în mișcare: copii, animale etc. Eu l-am testat la o demonstrație de curse auto, acolo unde ai nevoie ca fotografia să fie realizată rapid, fără întârzieri, iar rezultatele eu zic că vorbesc de la sine. Tot ce trebuie să faci este să activezi opțiunea motion capture, după care poți începe să realizezi fotografiile. Voi, ce părere aveți de opțiunea aceasta? Scrieți-mi în comentarii ce alte telefoane știți că s-ar descurca bine la acest test.

Cât despre camera de selfie, aici avem un senzor ultrawide de 12 MP, cu o focală f/2.4, care după cum vezi își face bine treaba. Chiar și în întuneric beznă reușește un selfie mai mult decât decent.

Și pentru că vorbim de un vârf de gamă, m-am gândit că ar fi interesant să realizez și câteva materiale comparative. Deocamdată îți las doar câteva fotografii comparative cu Galaxy S23 Ultra și apasă clopoțelul de notificări ca să nu ratezi comparația între cele două flagshipuri, atunci când va fi publicată. Apropo, pregătim comparații și cu alte telefoane.

De filmat Magic 5 Pro filmează 4K la 30 fps sau la 60 fps. Stabilizarea video este ce trebuie. Cred că doar pe S23 Ultra am mai văzut o stabilizare video atât de bună. Îmi place că poți trece în timpul filmării de pe un senzor pe altul. Ce mi-ar fi plăcut să mai găsesc aici este un mod de filmare portret.

Baterie

Magic5 Pro este dotat cu o baterie generoasă de 5100 mAh, practic anul acesta crește cu 500 mAh față de ce găseam pe modelul precedent și asigură o autonomie de peste o zi de utilizare intensă. Eu zic că folosesc telefonul ceva mult decât un utilizator obișnuit, iar în cazul lui Magic5 Pro am fost plăcut surprinsă să constat că duce peste o zi de utilizare intensă, asta însemnând: mailuri, social media, fimare 4K, editare video, ceva gaming și niște podcasturi pe YouTube. La partea de încărcare, telefonul primește o bilă neagră, căci se încarcă pe fir la 66W și wireless la 50W, în timp ce Magic 4 Pro oferea încărcare la 100W anul trecut. Cu toate acestea să dăm Cezarului ce este al Cezarului. 66W este totuși mai mult decât la concurență, iar încărcarea wireless este mai bună decât vedem în alte cazuri pe fir.

Preț și disponibilitate

Ne-a mai rămas să vorbim despre preț, care pleacă de pe la 5000 lei, în funcție de configurația aleasă.

Telefonul este disponibil la:

Păreri Pro și Contra

Pro

  • design elegant
  • procesor puternic
  • ecran luminos
  • camera întrece orice așteptări

Contra

  • varianta pe negru este un magnet de amprente și praf
  • pe zoom ar mai fi de lucrat la procesare

Verdict Gadget-Review.ro

Design
Display
Hardware
Camera
Autonomie

O alegere premium

Cu un design spectaculos, un procesor puternic, ecranul super luminos și o cameră atât de potentă, Magic 5 Pro este surpriza de anul acesta căci nu știu câți se așteptau ca Honor să își ia așa avânt și să treacă peste atâția competitori puternici din piață. Iată cum brandurile mici dau din coate și vin cu forțe proaspete din urmă pentru a dovedi de ce sunt în stare.

Verifică disponibilitatea
User Rating: 3.63 ( 1 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.