HUAWEI FreeBuds Pro 3 – căștile wireless super confortabile, cu ANC mai eficient ca oricând!

În urmă cu aproximativ o lună vă spuneam pe rețelele de socializare despre noua serie de smartwatch-uri Huawei Watch GT 4 lansată de producător în Barcelona. Ei bine odată cu lansarea acestor accesorii smart, Huawei a anunțat și noile FreeBuds Pro 3, care acum sunt disponibile și în magazinele din România. Căștile mi-au plăcut încă de când le-am văzut în Barcelona și am fost curioasă să văd ce îmbunătățiri aduc față de generația anterioară.

Ei bine în urmă cu câteva zile le-am primit la test și-am avut timp în weekend să le pun la “treabă”, ca să vă pot împărtăși astăzi din experiența mea cu ele și să putem trage și câteva concluzii. Merită sau nu prețul de 999 lei, căci aici se încadrează micile accesorii.

Unboxing

Căștile TWS vin frumos ambalate într-o cutie albă, însoțite de un cablu de încărcare USB-A la USB-C, garanția și 3 perechi de capișoane din silicon, mărimea XS, S și L, astfel încât să se potrivească oricărei dimensiuni a urechii, să se fixeze cât mai bine, dar în același timp să fie și confortabile și să nu pună presiune pe canalul auditiv. Și dacă ai senzația că lipsește mărimea M, stai liniștit, este prezentă și ea, doar că dopurile pe această mărime se găsesc pe căști. În cazul în care nu știi ce mărime ți s-ar potrivi, în aplicație găsești un “Test de potrivire a căștilor”, prin care ți se scanează urechea și ulterior ți se recomandă mărimea potrivită pentru urechile tale.

Design

Huawei FreeBuds Pro 3 au un design finuț, elegant. Se simt și arată premium. La prima vedere seamănă izbitor cu generația anterioară, același case mat, cu o mică suprafață lucioasă ce găzduiește logo-ul HUAWEI, doar că de data aceasta fără Devialet, căci cele două companii nu au mai colaborat și pentru modelul de anul acesta. Case-ul este o idee mai mic și mai ușor față de modelul precedent, 52g vs 46g cât cântărește modelul actual. Căștile sunt și ele mai ușoare, fiecare cască cântărind 5,8g. Vin în 3 variante de culoare: Ceramic White, Silver Frost și Green. Eu am primit la test versiunea Green, care de altfel mi se pare și cea mai frumoasă.

Au certificare IP54 de rezistență la apă, transpirație și la praf, ceea ce înseamnă că le poți folosi fără emoții atunci când faci sport. Sunt confortabile, nu alunecă din urechi, nici măcar atunci când practici un antrenament cardio sau alergi. Le-am purtat fără probleme cam 3h continuu și nu am simțit niciun disconfort.

Sistemul de control prin “ciupire” este destul de comod, îmi era cunoscut de la vechea generație și văd că l-au păstrat și aici. Adică nu e suficient să atingi cu un deget, ci trebuie să folosești ambele degete pentru a controla căștile. Recunosc îmi era mai ușor cu swipe, dar probabil au adoptat această modalitate pentru un control mai precis.

Forma căștilor este similară cu cea de la generația anterioară și ca să înțelegi cât sunt de asemănătoare, FreeBuds Pro 3 le poți scăpa în case-ul căștilor  Freebuds Pro 2 și surprinzător am remarcat că se și încarcă. Diferit la noua generație este această mică fantă de care trebuie să ciupești căștile pentru a lansa comenzile.

În ceea ce privește case-ul remarcăm faptul că led-ul din interior dispare, iar cel de la exterior este mutat pe partea frontală. Acesta e util pentru conexiune, dar și pentru a informa utilizatorul cu privire la epuizarea bateriei. În imediata apropiere a portului de încărcare USB-C avem și un difuzor. Balamaua a fost și ea schimbată. Este mai evidentă la interior și nu se observă deloc la exterior.

Deși pe parte de design cele două generații seamănă incredibil de mult, diferențele importante apar acolo unde chiar contează, și anume pe parte de sonorizare și autonomie.

Sunet

Sonorizarea este absolut grozavă. Bass-ul este mult mai profund față de generația anterioară, înaltele și joasele sunt echilibrate, iar aici un rol important îl are HI-RES Dual Driver Sound System. Nimic nu pare alterat. Ai spațialitate, dinamică, aș spune că FreeBuds Pro 3 asigură o acustică ireproșabilă. Sunetul este clar, iar această claritate nu se pierde nici măcar atunci când volumul este la maxim. Am ascultat de la podcasturi la R&B, dance, rock, pentru a mă asigura că sunetul este ce trebuie. Și-mi place că în aplicație ai diferite efecte sonore: amplificare bas, amplificare înalte, voci, simfonie și altele astfel încât să te bucuri de cea mai bună experiență.

Active Noise Cancelling

Și aici se vede o îmbunătățire considerabilă, căci față de generația anterioară, sunetele exterioare dispar într-o mare proporție. Aici ai 4 moduri de funcționare, pentru diferite scenarii în care te afli. Din aplicație poți jongla între modurile: dinamic, confortabil, general și ultra, iar pe modul ultra, te poți relaxa chiar și în cea mai zgomotoasă zonă, iar în modul Dinamic, se reglează în mod automat ANC în funcție de zgomotele din mediul înconjurător.

Important este să fii atent ce mod folosești atunci când te afli pe stradă. Eu una sunt de părere că este extrem de important să rămâi conectat la ceea ce se întâmplă în jurul tău în acest context.

Chiar și în apeluri FreeBuds Pro 3 se descurcă grozav. Am putut purta conversații telefonice chiar și în trafic, când eram pe bicicletă și spre deosebire de alte dați, când interlocutorul meu mă punea să repet diferite chestii, de data aceasta nu s-a mai întâmplat asta, semn că anularea zgomotului de fond își face treaba cum trebuie.

Împerecherea cu telefonul și aplicația Ai Life

De împerecheat se împerechează ușor cu orice device prin Bluetooth, atât cu cele pe Android, cât și cu cele pe iOS. Deschizi capacul, apeși lung butonul lateral și le împerechezi cu device-ul dorit. Evident, în cazul în care le conectezi la un device din ecosistemul HUAWEI, căștile vor putea fi împerecheate și mai ușor, afișând un pop-up pe care îl vei revedea la fiecare reconectare. Acest pop-up afișează și starea bateriei, pe fiecare cască în parte, precum și pentru case. Eu le-am conectat atât cu un Google Pixel 6 Pro, cât și cu un Samsung Galaxy S23 Ultra și experiența de utilizare a fost grozavă pe ambele telefoane. Și partea faină e că pot fi conectate două surse simultan la căști.

Totodată ai la dispoziție și aplicația Ai Life, ce permit utilizatorului să-și personalizeze căștile după bunul plac. Comenzile rapide prin gesturi pot fi și ele customizate. O atingere a căștii oferă posibilitatea de a alege diferite acțiuni: preluarea/încheierea apelului sau redare/pauză pentru sunet, dubla atingere pentru a trece la melodia următoare sau pentru a respinge un apel, iar la o triplă atingere, se redă melodia anterioară. Tot din aplicație poți seta și gesturi per cască: tu decizi care cască te ajută să accesezi asistentul virtual și care rămâne pentru ANC. Pentru ANC va trebui să setezi din aplicație modul de funcționare.

Îmi place că ai posibilitatea să controlezi chiar și volumul din căști, prin swipe în sus sau în jos, dar tot cu ambele degete.

Tot din aplicație ai posibilitatea să găsești căștile în cazul în care le-ai lăsat în afara case-ului și ai uitat unde se află.

Autonomie

La partea de autonomie, FreeBuds Pro 3 asigură 6,5h de funcționare cu ANC oprit și până la 4,5h cu ANC pornit și volumul pe la 50%. Căștile vin frumos așezate în acest case, care te ajută nu doar să nu le pierzi, ci să le și încarci, iar aici vedem un upgrade față de generația anterioară de la 30h la 31h cu ANC oprit și până la 22h cu ANC pornit.

Căștile se încarcă și wireless, ceea ce înseamnă că le poți alimenta chiar și cu un telefon capabil să încarce wireless și alte device-uri.

Preț și disponibilitate

Prețul căștilor este de 999 lei și pot fi găsite în oferta magazinului  Huawei Store. Oferta include și aceste beneficii:

  • Livrare gratuita si rapida
  • Plata in 12 rate fara dobanda
  • Plata cu cardul Sodexo Cadou
  • 999 puncte HUAWEI

Păreri Pro și Contra

Pro

  • confortabile
  • sonorizare grozavă
  • încărcare wireless
  • ANC mai eficient ca oricând
  • autonomie bună
  • se pot conecta la două dispozitive simultan

Contra

  • controlul prin ciupire nu e cel mai precis

Concluzie

Deși la prima vedere nu pare că s-ar diferenția prea tare de generația anterioară, HUAWEI FreeBuds Pro 3 vin cu câteva îmbunătățiri considerabile. Aș spune că sunt cele mai bune căști in ear wireless realizate de HUAWEI până în prezent. Sunt confortabile, ANC mai eficient ca oricând, sunetul este grozav, claritate, bas puternic, fără distorsionări enervante. În plus poți controla volumul prin gesturi și le poți încărca wireless. Poate singura chestie pe care aș putea să i-o reproșez este că uneori nu recunoaște anumite gesturi.

Verdict Gadget-Review.ro

Design - 9.3
Autonomie - 9.2
Sunet - 9.4
Conectivitate - 10

9.5

O alegere premium

HUAWEI FreeBuds Pro 3 sunt noile căști wireless ale producătorului, ce vin cu câteva îmbunătățiri importante față de generația predecesoare.

Verifică disponibilitatea
User Rating: 4.84 ( 3 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.