Lenovo IdeaPad 100-15 este un laptop potrivit pentru activitățile zilnice ușoare. Până la urmă nu toți avem nevoie de device-uri foarte puternice și scumpe, astfel că modelul despre care vom discuta astăzi, este potrivit pentru cei ce desfășoară activități lejere, de tip office sau multimedia. Are un preț de aproximativ 1389 lei(verifică preț actualizat), însă pentru cei ce nu și-l permit, există și varianta achiziționării lui în rate lunare a câte 63 lei, ceea ce mi se pare extrem de rezonabil.
Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinelor Flanco, Altex și Evomag.
Din punct de vedere al designului, laptopul este un model robust, conceput să reziste șocurilor. După cum se știe, producătorul pune mare accent pe acest aspect, realizând unele dintre cele mai resitente deviceuri în materie de laptopuri. E drept aspectul lor nu este cel mai spectaculos, dar până la urmă depinde pe ce anume se pune accent. La un asemenea preț nu le poți avea pe toate. Modelul Lenovo este destul de sobru, complet negru. Pe carcasa fin texturată, se distinge în colțul superior din stânga logo-ul producătorului.
De cum îi ridici clapeta, te întâmpină o tastatură ergonomică completă, pentru ca activitățile tale să se desfășoare în cele mai bune condiții. Cântărește numai 1,9 kg, ceea ce înseamnă că nu îți va fi deloc dificil să îl transporți, indiferent de distanță.
Poze cu Lenovo IdeaPad 100-15
Mai multe poze și specificații
Specificații tehnice
În ceea ce privește aspectul tehnic, ei bine la interior, laptopul ascunde un procesor Intel Celeron Quad Core N2940, construit pe arhitectura de 22 nm, ce funcționează la o frecvență de 1,8 GHz. În cazul sarcinilor ceva mai solicitante, tehnologia Turbo Boost face ca frecvența să crească la 2,25 GHz.
Memoria RAM este de 4 GB DDR3, iar din punctul meu de vedere consider că este suficient dacă ne raportăm la configurația laptopului. Capacitatea de stocare a datelor este de tip HDD, de 250 GB. Destul de puțin aici, însă nu mă surprinde. Așa cum spuneam mai devreme, dacă ne raportăm la preț, este normal ca și specificațiile să nu fie cele mai puternice. Acest aspect se poate rezolva destul de ușor dacă iei în considerare stocarea in cloud ca variantă low cost sau un HDD extern.
Placa video integrată, este un model Intel HD Graphics, ce recomandă utilizarea laptopului îndeosebi pentru activități office și multimedia.
În ceea ce privește partea de multimedia, Modelul Lenovo dispune de un DVD RW, o cameră WEB HD, un cititor de carduri 4 în 1 și o sonorizare de tip Dolby Advanced Audio v2 de 1,5W.
La capitolul porturi, laptopul vine echipat cam cu tot ceea ce ai putea avea nevoie: un port HDMI, un port USB 2.0, un port USB 3.0, VGA, o ieșire audio și bluetooth.
Are o autonomie de lucru de aproximativ 3 ore, ceea ce mi se pare destul de rezonabil.
Păreri pro şi contra
Pro:
- preț accesibil,
- USB 3.0,
- rezistent,
- tastatură chiclet
Contra:
- procesorul nu este foarte puternic
Aici găsești mai multe informații despre acest produs