Lenovo Phab – un phablet cu un display de 6,98 inch

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.2
Display - 8.1
Performanțe - 8.1

8.1

O alegere interesantă

Lenovo Phab este un phablet cu o dimensiune de 6,98 inch, ceea ce înseamnă că ar fi putut trece în tabăra tabletelor cu puțin efort.

Vezi în magazin
User Rating: 3.5 ( 1 votes)

Telefon și tabletă sau renunțăm la una din cele două variante? Phablet-ul ar putea fi soluția potrivită în cazul unei incertitudini. În felul acesta nu mai ești nevoit să aloci o sumă foarte mare pentru ambele device-uri sau să renunți la unul dintre ele. Asta în cazul în care nu te deranjează să folosești un dispozitiv cu dimensiuni destul de mari și pe post de telefon.

Iar în cazul lui Lenovo Phab, producătorul a optat pentru un design de dimensiuni destul de mari, mai exact de 6,98 inch. Având în vedere că phablet-urile sunt dispozitivele ce au o diagonală cuprinsă între 5,1 și 6,99 inch, cu puțin efort Lenovo Phab s-ar fi încadrat în categoria ”Tabletelor” fără nici o problemă.

Design

La prima vedere phablet-ul este un device cu un design plăcut, dar care nu impresionează în mod deosebit. Mi-ar fi plăcut să fie ceva mai subțire și totodată mult mai ușor. Dimensiunile sale sunt de 186 x 97 x 8,9 mm și cântărește 250 g. Asta înseamnă că este cu 1,8 mm mai gros decât un iPhone 6s și cu 107 g mai greu. Dispozitivul este construit din materiale calitative, iar finisajele par destul de bine realizate.

Partea frontală se bucură de un aspect clasic, cu un LED pentru notificări, un difuzor și o cameră frontală de 5 MP, amplasate în partea superioară, iar în partea inferioară se regăsesc butoanele tactile, ce sunt încorporate în display, iar acestea sunt: butonul back, butonul home și cel pentru mai multe opțiuni. Are o ramă metalică, pe a cărei suprafață se regăsesc butoanele pentru volum și cel de On/Off, mufa micro-USB și difuzorul în partea de jos, în partea stângă cele două porturi SIM, iar în partea de sus, jack-ul de 3,5 mm pentru căști. Device-ul are și două microfoane, unul în partea superioară și unul în partea inferioară, pentru anularea zgomotului de fundal.

Phablet-ul nu poate fi utilizat cu o singură mână, însă este excelent pentru vizualizarea video-urilor și chiar pentru o pauză de relaxare cu un joc nou. Prezintă o carcasă construită dintr-un plastic negru cu aderență destul de bună, astfel că riscul de a aluneca din mână este redus considerabil. Aceasta nu poate fi îndepărtată, ceea ce înseamnă că nu permite schimbarea acumulatorului. Pe spate se regăsește camera principală, de 13 MP, senzorul LED și bineînțeles logo-ul producătorului în partea centrală. Ciudat este faptul că în momentul în care se pune o mică presiune pe capac, se aude un mic zgomot(scârțâit), deloc plăcut pentru urechile utilizatorului. Totuși având în vedere că discutăm despre un model mid-level, acest aspect nu este ieșit din comun.

Display

În ceea ce privește display-ul, Lenovo Phab oferă un ecran de 6,98 inch, de tip IPS LCD, cu rezoluție HD, de 1280 x 720 pixeli. Densitatea pixelilor este de 210 ppi. Este un device multitouch, cu atingere în 5 puncte. Răspunde destul de prompt la atingere, cu mici excepții pe alocuri. Impresionează prin culori vii și cât se poate de naturale. Ecranul nu este protejat cu sticlă Corning Gorilla Glass, ca în cazul majorității dispozitivelor de pe piață, ceea ce înseamnă că orice posesor al unui Lenovo Phablet, va trebui să fie atent cu manevrarea acestuia.

Performanțe

În ceea ce privește performanțele lui Lenovo Phab, îți pot spune că vorbim de un device Dual-SIM ce nu impresionează extraordinar de tare. La interior este animat de un procesor cu 4 nuclee Cortex A53, tactat la 1,2 GHz și dispune de 1 GB de RAM, iar acest aspect limitează multitasking-ul. Totodată este influențată și rapiditate cu care este rulată o aplicație, ceea ce îți poate pune uneori răbdarea la încercare. Mai mult de atât phablet-ul începe să se încălzească destul de repede în pauzele de gaming. Pentru cei pasionați de gaming, este bine de știut că cipul grafic Adreno 306 este destul de limitat pentru jocurile care utilizează grafică 3D. În urma unui AnTuTu Benchmark device-ul a obținut un scor de 27410 puncte.

phab

În cazul în care utilizatorul nu suplimentează spațiul de stocare(16 GB) prin adăugarea unui card microSD(până la 64 GB), indicat ar fi să nu instaleze aplicații inutile.

Software

Lenovo Phab vine cu sistemul de operare Android Lollipop 5 preinstalat, oferind utilizatorului posibilitatea de a accesa o gamă bogată de aplicații, multe dintre acestea fiind chiar gratuite. Are o interfață de navigare standard. În afara aplicațiilor de la Google, apar și câteva aplicații noi instalate din fabrică. Acestea sunt: 360 Recorder, FM Radio și SHAREit(permite transferul de date wireless între dispozitiv și PC).

Multimedia

Trebuie să știi că Lenovo Phab nu vine cu căști la pachet. Acesta asigură un sunet bunicel, destul de clar, cu un volum satisfăcător, însă fără a impresiona în mod deosebit prin calitate. Dispune de aplicația Dolby, ce include opțiuni ca Movie, Music, Game, Voice și Custom.

Cameră

Deși vorbim de un device cu un preț mediu, iată că gigantul chinez îl echipează cu o cameră principală de 13 MP, cu LED flash, capabil să surprindă imagini la o rezoluție destul de mare, de 4160 x 3120 pixeli. Cu toate acestea focalizarea este destul de lentă, iar performanțele în lumină slabă nu sunt prea impresionante. Camera frontală de 5MP este potrivită pentru selfie-uri sau pentru discuții pe skype cu prietenii.

Autonomie

Performanțele medii atrag și un avantaj, acela de a avea o autonomie mai bună, ce ajunge la aproximativ 2 zile de utilizare decentă. Acumulatorul este de 4250 mAh, ceea ce înseamnă mult mai mult decât în cazul majorității smartphone-urilor de pe piață.

Concluzii

Lenovo Phab este un device pe care eu l-aș utiliza pe post de tabletă, și mai puțin spre deloc pe post de telefon. Având în vedere dimensiunile sale, consider că este destul de dificil și chiar comic să îl folosesc pe post de telefon. Mai mult de atât, consider că nu este deloc potrivit pentru a-l strecura în buzunar sau chiar în geantă. Din punctul meu de vedere Lenovo Phab poate fi utilizat de cei mai puțin pretențioși, ce își doresc o tabletă, care să ruleze decent aplicațiile, iar din când în când să poată iniția câte un scurt apel sau un video call.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.