LG Velvet – un telefon mid-range cu preț high

De câțiva ani buni, LG s-a rezumat să producă telefoane cu nimic memorabile, care practic nu impresionau nici cu performanța, dar nici cu designul. Ceea ce pare a fi din multe puncte de vedere strigătul disperat al unui brand ce se vrea iar auzit, LG Velvet captează atenția încă de la prima vedere cu aspectul său luxos și sofisticat. Cu siguranță, este un smartphone care atrage atenția la prima vedere.

Dar este oare suficient pentru a-și justifica publicitatea și prețul de aproximativ 3200 lei? Descris drept un telefon high midrange și lansat în mai 2020, LG Velvet nu a trecut neobservat. Noi l-am testat în cadrul programului Orange Smartphone Tester, iar astăzi îți spunem ce ne-a plăcut la el și ce aspecte am fi vrut să fie îmbunătățite.

Unboxing

Începem prin a remarca faptul că LG Velvet vine cu mai multe accesorii capabile să mărească factorul de atracție al telefonului, dar…la un preț suplimentar. În cazul achiziționării pachetului clasic, primești terminalul mobil alături de cheița pentru compartimentul SIM, un cablu USB-A la USB-C, încărcătorul, manualul de instrucțiuni și căști (ultimele două nu sunt disponibile la varianta de testare). Însă LG Velvet mai poate fi achiziționat și împreună cu un al doilea ecran (dual screen-ul) sau cu stylus.

Design

Încă de la prima vedere, LG Velvet se remarcă cochet din punct de vedere al designului. Nu e doar un telefon „arătos”, este unul dintre cele mai atrăgătoare pe care LG le-a lansat de ceva vreme încoace, dacă nu chiar dintotdeauna. Smartphone-ul e subțire, elegant, are un finisaj și un luciu remarcabil, cântărește 180 de grame, simetric și perfect echilibrat.

Nu degeaba i se spune un telefon fashion: vei lua foarte ușor ochii cu el.

De partea cealaltă, fiind alcătuit preponderent din sticlă, cu o ramă metalică foarte subțire, telefonul este și extrem de alunecos. Adaugă la acest aspect faptul că e un telefon lung și nu neapărat îngust și creezi un scenariu extrem de periculos: dacă nu ai degete lungi și mâini puternice sau măcar o husă, LG Velvet îți poate aluneca cu ușurința cu care te cucerește la prima vedere.

Acestea fiind spuse, revenim cu un punct pozitiv. Telefonul este conceput cu siguranță din materiale premium și se dovedește mult mai rezistent decât media. În acest sens, convingătoare sunt certificările primite: IP65/IP68 pentru rezistenţa la apă şi praf, dar mai ales certificatul cu standarde militare MIL-STD-810G, care îi atestă rezistența la uzură și la contacte mai dure. Cu toate acestea, nu te-aș sfătui să încerci un test de rezistență, chiar de vei dori să verifici aceste date, mai ales că nu vorbim totuși despre un telefon ieftin.

Cromatica vine și ea să completeze tabloul unui telefon care bifează numai puncte pozitive din punct de vedere al aspectului. Velvet e disponibil în tonuri de Aurora Grey, Aurora Green, Aurora White si Illusion Sunset.

În ceea ce privește poziționarea elementelor, aceeași grijă și înclinație spre eleganță deosebită este mai mult decât vizibilă. Un atu cu care LG nu s-a sfiit deloc să se laude este reprezentat de poziţionarea camerelor și a blițului în spate sub forma unor picături în descreștere sau a unor lacrimi care curg delicat: adio design aglomerat, bun-venit rafinament ispititor. Partea din față include camera de selfie și senzorul de amprentă, iar pe părțile laterale apar butoanele pentru volum și butonul pentru Google Assistant (stânga), alături de butonul de oprire/pornire pe partea din dreapta. Jos întâlnim jack-ul audio și portul USB-C.

Display

Nici cu display-ul LG nu se lasă mai prejos, compania fiind parcă hotărâtă să șteargă cu buretele toate greșelile trecutului și să impresioneze acum din cât mai multe puncte de vedere. Nici aici, LG nu se joacă: display-ul este Plastic OLED (P-OLED), o inovație a brandului, cu ecran de 6.8 inci și rezoluție de 2460 x 1080 pixeli.

Ușor curbat, display-ul prezintă o vizibilitate foarte bună, cu culori luminoase, naturale și pigmentate, un contrast mai mult decât în regulă și condiții de vizualizare peste medie chiar și în soare puternic. Deși rata de refresh nu e chiar cea mai satisfăcătoare, atingând doar standardul de 60HZ, comparativ cu avantajele de mai sus, ne declarăm satisfăcuți.

Specificații tehnice

Pe măsură ce continuăm cu review-ulul nostru, LG începe să își arate și părțile mai slabe. Din punct de vedere al performanței, telefonul poate rămâne ușor în urma concurenței, dar motivul este cât se poate de explicit: pentru a putea bifa atât tehnologia 5G, cât și un design subțire și un ambalaj ușor, brandul a fost nevoit să sacrifice procesorul, alegând un Snapdragon 765G în loc de flagship-ul Snapdragon 855G.

Nu spunem că telefonul este neapărat lent, descurcându-se chiar bine la navigarea web de zi cu zi, la social media sau la gaming, dar devine ușor problematic dacă încarci jocuri mari sau la multiple descărcări și condiții de multitasking. Atunci, telefonul se poate încălzi sau pot apărea câteva lag-uri.

De partea cealaltă, sistemul de operare este cel mai recent, Android 10, iar veștile sunt la fel de bune și la capitolul memorie: memorie internă de 128 GB, memorie de RAM de 6 GB și slot card de memorie MicroSDXC, ce asigură tot spațiul suplimentar de care ai mai fi avut nevoie.

Sunet

Iată un alt aspect la care LG-ul făcea furori, dar la care Velvet nu mai dă același randament. Dacă apreciai din tot sufletul tehnologia Quad DAC, află că LG a decis să nu ne-o mai pună la dispoziție.

Cu toate acestea, gadgetul are jack audio și difuzoare stereo, deși există diferențe de redare între ele. Telefonul nu strălucește nici la capitolul bas, dar în rest sunetele sunt clare, așa că dacă asculți muzică și nu ai ureche fină, de interpret, nu vei avea prea multe de reproșat.

LG Velvet atrage însă cu Audio Recorder, prin care îți poți înregistra vocea peste un negativ, o funcție de ajutor dacă ești pasionat de trap sau de TikTok.

Cameră

Nici la capitolul cameră LG Velvet nu se ridică la înălțimea impresiei pozitive pe care ne-a produs-o cu designul și display-ul său. Cea mai performantă, de departe, este camera principală de 48 de MP. În condiții de luminozitate bună, fotografiile ies bine, cu culori naturale, deși ușor șterse.

Cu totul altfel stau lucrurile cu camera de 8 MP, ultrawide, care nu redă cu acuratețe detaliile unghiurilor largi. A treia cameră, de 5 MP depth, va dezamăgi însă cel mai tare, atât din punct de vedere al contrastului, dar și al detaliului.

Camera de selfie oferă o calitate de mijloc de clasament, care nici nu dezamăgește, dar nici nu impresionează. Ai 16 MP cu focalizare fixă, ușor artificială.

Autonomie

După câteva capitole la care s-a lăsat pe tânjală, LG Velvet revine în forță în ceea ce privește durata de viață a bateriei. Simplul fapt de a fi încadrat o baterie de 4300 mAh într-un telefon atât de slim este cu siguranță o realizare notabilă, pentru care merită apreciat.

Iar autonomia e și ea mai mult decât satisfăcătoare. Dacă folosești telefonul în condiții normale, te poți bucura de el o zi și jumătate, iar pentru utilizare continuă ai aproape 14 ore de funcționare neîntreruptă. Adevărul e că numai un gamer pasionat poate descărca integral LG Velvet într-o singură zi.

Timpul mediu de încărcare este de aproape 2h, dar dacă activezi funcția de Power Saving, poți pleca de acasă cu telefonul pregătit pentru câteva ore de funcționare după doar 15 minute în care îl ții la încărcat. Ca date tehnice, telefonul are încărcare pe fir la 25W, alimentator de 16W și încărcare wireless la 9W. Nu oferă însă încărcare reversibilă.

Păreri Pro și Contra:

Pro

  • design
  • rezistență (certificări IP65/IP68 și MIL-STD-810G)
  • display de calitate
  • autonomie bună a bateriei
  • tehnologie 5G

Contra:

  • nu impresionează la capitolul fotografii
  • performanță decentă, dar nu impresionantă
  • preț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.