Microsoft deschide primul laborator dotat cu inteligență artificială în cadrul Academiei de Studii Economice din București(ASE). De acum studenții, profesorii și cercetătorii universității vor avea acces la resurse computaționale și putere de calcul nelimitate.
Lansarea laboratorului de tehnologii în cloud oferă posibilitatea de a experimenta ultimele inovații în tehnologia informației și totodată dezvoltă competențele digitale ale studenților și profesorilor.
” Mediul privat trebuie să facă o prioritate din dezvoltarea talentului și din strategia privind forța de muncă viitoare. Potrivit unui studiu IDC realizat în 2019, reprezentativ pentru Europa Centrală și de Est, 61,5% dintre companii consideră angajarea absolvenților IT drept cel mai eficient mod de a atrage know-how-ul digital necesar într-o organizație. Mai mult, accesul la date și capabilitatea de a înțelege, procesa și acționa pe baza acestora determină succesul unui business. De aceea, o investiție constantă în formarea de abilități digitale în rândul studenților, profesorilor și cercetătorilor va rămâne esențială pentru dezvoltarea competitivă a societății românești.”
Cei ce vor utiliza laboratorul vor avea acces la infrastructuri virtuale scalabile. Vor putea crea și testa algoritmi de inteligență artificială, machine learning, vor putea simula medii de test de pe aproape orice platformă sau sistem de operare, vor putea gestiona volume de date nelimitate și bineînțeles vor putea dezvolta noi aplicații și platforme.
„Salut deschiderea unei noi etape în colaborarea dintre Academia de Studii Economice din București și Microsoft România, concretizată astăzi prin semnarea Memorandumului de înțelegere, care oficializează parteneriatul nostru strategic, și inaugurarea, ca prim rezultat concret al acestuia, a Laboratorului de Cloud Microsoft în cadrul Facultății de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică, unde pregătim viitorii specialiști în domeniul IT de pe piața muncii. Acest eveniment este încă o dovadă a deschiderii firești a marilor universități către inițiativele mediul de afaceri de a se implica activ în pregatirea viitorilor specialiști, dar și o recunoaștere a expertizei cadrelor didactice și a cercetătorilor din universitate.” a declarat prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rectorul Academiei de Studii Economice din București
11 experți Microsoft România vor susține cursuri prin care studenții își vor putea dezvolta aptitudinile tehnice și cele de inovație pentru business.
Proiectul „Cloud-Enabled Laboratory” dezvoltat de Microsoft a fost lansat anul trecut prin deschiderea primului laborator de tehnologii din România în cadrul Universității de Vest din Timișoara.