Despre sistemul Autopilot al automobilelor Tesla am tot auzit numai lucruri fantastice. De la faptul că îți conferă o încredere incredibil de mare, chiar și în curbele destul de strânse, la faptul că are capacitatea de a salva viețile pasagerilor. Potrivit fondatorului Tesla, sistemul Autopilot reduce riscul producerii unui accident cu 50%.
Însă nu este un sistem perfect, iar asta o confirmă incidentul unui proprietar de Tesla Model S. Efectul unui impact cu o molie, de dimensiuni mai mari, a dus la oprirea sistemului Autopilot. Din nefericire, molia s-a lovit exact de suprafața în care este poziționat senzorul radar frontal, ceea ce a dus la o situație neobișnuită.
Potrivit celor de la Tesla, aceasta nu ar fi o situație comună, susținând chiar că în cazul automobilelor noi nici nu se pune problema ca acest senzor să fie afectat. Explicația lor cu privire la acest incident este destul de plauzibilă. Datorită dimensiunii destul de mare a insectei, se pare că aceasta a reușit să acopere în mare parte senzorul, ceea ce a dus la oprirea sistemului, însă nu la deteriorarea lui. Manualul de utilizare confirmă această teorie, prin informarea utilizatorului că mașina își pierde capacitatea de a mai păstra cursul în momentul în care senzorul frontal este acoperit(chiar și de mizerie).