Pentru că nu m-am mulțumit cu un OnePlus 6T obișnuit, iată că l-am adus la test pe cel mai tare smartphone realizat de OnePlus până în prezent. Este vorba despre OnePlus 6T realizat în parteneriat cu McLaren. Aici OnePlus pare că s-a inspirat de la Huawei și Oppo, companii ce au colaborat de curând cu Porche Design și Lamborghini, pentru a produce smartphone-uri în ediție limitată. Diferența între ediția limitată OnePlus și competitorii săi o face însă prețul. Noul 6T McLaren Edition este mult mai ieftin și mai accesibil decât rivalii săi. Având în vedere că OnePlus întotdeauna a realizat telefoane rapide, colaborarea cu o companie care participă la Formula 1 capătă sens. De aici probabil și mesajul de pe cutie „Salute to speed”
Unboxing – o experiență premium!
Noul 6T, McLaren Edition se numără printre puținele telefoane ce au reușit să-mi atragă atenția încă din prima clipă. Vine ambalat într-o cutie destul de mare, cu un ambalaj portocaliu, inspirată de nuanța mașinilor McLaren. În colțurile de jos apar logo-urile celor două companii: OnePlus și McLaren. Cutia imită foarte bine fibra de carbon, oferind o experiență premium în momentul unboxingului. Imediat ce deschizi cutia, ești întâmpinat de o carte groasă cu titlul „Salute to speed”. A noastră este în chineză, având în vedere că am comandat telefonul de pe Gearbest, însă mi-am putut da seama de faptul că informațiile prezentate în carte fac referire la istoria McLaren. Prezentarea este interesantă, mai ales că la finalul cărții găsești și OnePlus 6T-ul. Ideea de a duce utilizatorul într-o poveste înainte de a vedea telefonul mi se pare cel puțin interesantă. Mai departe, găsim cablul de încărcare(portocaliu cu negru, să fie în același ton cu pachetul), încărcătorul Fast Charge(aceeași combinație de nuanțe, portocaliu cu negru), un adaptor de 3,5 mm la USB-C, în aceeași combinație de culori și o husă din fibră de carbon. Sub husă ne întâmpină un mic suvenir, o bucățică de fibră de carbon pe care McLaren o folosea la realizarea modelului de Formula 1, MCL33. Aceasta vine într-o cutie transparentă din sticlă și este însoțită de un mesaj din partea CEO-ului OnePlus, Pete Lau. Evident mesajul din pachetul nostru este în chineză…
Design și display
OnePlus 6T McLaren edition vine cu un design interesant, pe spate se poate observa conturul într-un gradient de culoare interesant, de la negru, la portocaliu, în timp ce pare că sub sticla de pe spate s-ar afla fibră de carbon. Cel mai bine se observă acest detaliu în lumină. Detaliile sunt foarte fine, nimic țipător, ci doar mult bun gust. Altceva în afara acestor elemente, nu diferențiază fizic modelul McLaren de OnePlus 6T, varianta clasică.
Dimensiunile telefonului sunt aceleași, 157,5 x 74,8 x 8,2 mm și cântărește 185 g. Rama subțire, găzduiește pe latura superioară un microfon, pe partea dreaptă butonul Power și cel fizic pentru schimbarea notificărilor, pe latura inferioară portul USB-C, încadrat între două grile. Cea din dreapta este destinată speacker-ului, iar cea din stânga, microfonului. Pe latura stângă se regăsesc butoanele de volum.
Ecranul cu o diagonală de 6,41 inch este un AMOLED FHD+, cu un notch finuț în partea superioară, sub formă de picătură, în interiorul căruia se află camera frontală de 16 MP. Ecranul se întinde până aproape de marginile telefonului. Doar în partea inferioară avem o latură puțin mai grosuță, însă deloc deranjantă. Deasupra notch-ului, dacă te uiți cu atenție, se observă un speaker.
Pe spate ansamblul de camere este identic cu cel întâlnit pe varianta standard 6T. Avem un senzor de 20 MP și unul de 16 MP cu dual LED flash.
Telefonul se așează bine în mână, însă este extrem de alunecos, motiv pentru te încurajez să îl protejezi cu husa din cutie, care este chiar drăguță. E adevărat, îi știrbește din frumusețe, dar mai bine un telefon protejat, decât unul spart.
Detalii tehnice
La interior vine cu un procesor Qualcomm Snapdragon 845, ce funcționează în tandem cu 10 GB memorie RAM și 256 GB memorie internă, fără posibilitatea de a extinde spațiul de stocare. OnePlus 6T McLaren Edition se numără printre smartphone-urile cu cei mai mulți RAM din lume. Cu cei 10 RAM, clar telefonul celor de la OnePlus zbârnâie.
Bateria de 3700 mAh duce lejer o zi de utilizare normală, însă partea cea mai interesantă este faptul că încărcătorul de 30W încarcă telefonul 50% în doar 20 de minute.
6T McLaren Edition rulează același sistem de operare, Android 9.0 Pie, pe care îl întâlnim și la OnePlus 6T.
Camera
Așa cum spuneam mai sus, 6T McLaren edition vine cu o cameră duală, 16MP+20MP.Camera secundară de 16 MP se descurcă destul de bine când vine vorba de selfie-uri. În aplicație găsim modurile Video, Foto, Portret, Night și opțiunea altor câteva moduri. Aici găsim modul Pro(pentru cei ce vor fotografii RAW), Time-Lapse, Panorama și Slow-motion. Iată câteva fotografii realizate cu OnePlus 6T McLaren Edition în Barcelona, atunci când am ajuns la târgul de tehnologie din Barcelona, dar și la grădina zoologică din Budapesta.
Și în condiții slabe de luminozitate!
Păreri Pro și Contra
Pro:
- design rafinat
- cea mai tare experiență de unboxing
- pachet premium
- încărcare super rapidă – 50% în 20 minute
Contra:
- nu beneficiază de încărcare wireless
- nu are certificare IP
- nu sunt diferențe foarte mari față de modelul OnePlus 6T standard
Concluzie
OnePlus 6T McLaren Edition oferă una dintre cele mai plăcute experiențe de unboxing. Atenția la detalii din partea celor două companii, impresionează în mod plăcut. telefonul este extrem de elegant, însă parcă mi-ar fi plăcut să văd ceva mai multe diferențe la interior. Da, este mai puternic, vine cu 10 GB RAM, însă n-aș putea spune că le-am simțit efectiv prezența. Oricum OnePlus 6 era un telefon puternic. Însă dacă ar fi să îl comparăm cu alte telefoane în ediție limitată, realizate de concurență, OnePlus 6T, McLaren Edition este cel mai accesibil. POate fi găsit în oferta Gearbest, la prețul de aproximativ 4000 lei. Mult? Puțin? Pasionații de Formula 1 și mașini știu cel mai bine răspunsul.