Fie că ne plac sporturile extreme, fie că suntem pasionați de călătorii, un lucru este cert, ne dorim să imortalizăm cele mai inedite și mai frumoase momente ale vieții, iar în aceste situații camerele de acțiune sunt binevenite. Sunt mici, compacte și înglobează o serie de tehnologii mai mult sau mai puțin performante. Și da, prețul este un alt factor important care le diferențiază foarte tare.
Acum ceva timp îți spuneam că am primit în teste 2 camere de acțiune de la Overmax, Active Cam 2.2, un model despre care poți găsi mai multe detalii aici, și Active Cam 3.2, o variantă îmbunătățită, ce vine la pachet cu mult mai multe accesorii, pentru care vei plăti un preț extrem de mic, de aproximativ 128,99 euro, ceea ce face ca modelul să fie extrem de atractiv. Practic vei găsi în pachet accesorii pentru orice tip de sport practici sau ți-ai dori să încerci, chiar și un selfie stick pentru călătorii. Dacă în cazul altor modele de camere de acțiune, numai pentru accesorii ar trebui să scoți o mică avere din buzuar, ei bine în cazul de față beneficiezi de un pachet complet cu mai puțin de 600 lei. Aici poți vedea unboxing-ul pentru Active Cam 3.2.
Din punct de vedere al designului, Active Cam 3.2 seamănă într-o oarecare măsură cu Active Cam 2.2. Mai exact are același body, dar senzorul este mult mai mare, display-ul LCD este ceva mai mic, de 1,5 inch(pentru a vizualiza oricând fișierele înregistrate, fără a fi necesară conectarea la PC), are conexiune HDMI, iar LED-ul din colțul stâng al display-ului te anunță că aceasta este pornită. Săgețile din lateral au suferit și ele o modificare, însă ce trebuie să știi este că pentru ambele camere se potrivește aceeași carcasă whaterproof, dar și restul accesoriilor.
Camera a fost concepută atât pentru realizarea de clipuri video, cât și pentru realizarea de fotografii, cu rezoluția de până la 12 MP. Filmează la o rezoluție maximă Full HD, 1920 x 1080p, cu 30fps sau la 720p cu 60fps.
Mai mult de atât, camera are și Wi-Fi. Trebuie doar să instalezi pe telefon aplicația iSmart DV și vei putea controla camera de la distanță fără probleme. Îi vei putea modifica setările foarte ușor de pe telefon.
În ceea ce privește capacitatea de stocare, Active Cam 3.2 suportă un card micro SD de până la 32 GB, suficient încât să îți asigure spațiul necesar pentru a surprinde cadrele dorite. Un card de 32 GB îți permite să înregistrezi cam 240 minute, la o calitate Full HD și 320 minute la o calitate HD.
Are un unghi de vizibilitate de 170 grade, mult mai wide decât Active Cam 2.2, ceea ce înseamnă că vei putea surprinde imagini dinttr-o perspectivă mult mai largă, cu mult mai multe detalii. Camera poate fi utilizată pentru orice tip de sport, dar nu numai, aceasta făcând față și în rolul de cameră pentru mașină, dar și ca webcam pentru PC.
Acumulatorul este tot de 900 mAh, dar partea bună, este că vine la pachet cu încă unul de rezervă, practic sesiunea foto/video nu va fi întreruptă prea repede. Totuși este bine de știut că poți utiliza camera și în timp ce se încarcă. O poți încărca la PC sau poți folosi o baterie externă. În timp ce se încarcă, un led rămâne aprins, iar în momentul în care este încărcată complet, led-ul se stinge. Durează cam 3,5h pentru o încărcare completă.
Folosind carcasa whaterproof vei putea realiza filmări până la o adâncime de 30m sub apă. În plus, în gentuța cu accesorii vei găsi și două tipuri de plutitori, ce îți pot salva camera în cazul în care ți-ar scăpa din mână, în apă. Selfie stick-ul mi se pare foarte util pentru pasionații de călătorii. Plus multe alte accesorii pentru a fi utilizate în orice situație.
Opțiuni video:
– Movie Size(aici ai de ales între 2 tipuri de rezoluții: 1080px cu 30 fps sau 720px cu 60 fps),
– Time Stamp(opțiunea ce îți permite să afișezi pe filmare data înregistrării),
– Looping Video(la un interval de 5 minute de filmare, se crează o nouă înregistrare, ceea ce înseamnă că într-un interval de 30 min vei avea 6 fișiere),
– Exposure(îți conferă posibilitatea de a seta manual expunerea de la -2 la +2)
Noi am testat camera în câteva moduri, iar mai jos poți vedea metodele de folosire a camerei la care noi ne-am orientat, cu o parte din accesoriile pe care le vei găsi în pachet.
Opțiuni Foto:
– Photo Resolution(Rezoluția foto 2MP, 5MP, 8MP și 12MP)
– Burst Photo(fotografiere în rafală – 3 poze în 1,5 secunde).
– Time Lapse(îți oferă posibilitatea de a realiza fotografiile la un interval de 2s, 3s, 5s, 10s, 20s, 30s, 60s)
– Continuous Lapse(realizează atomat mai multe fotografii la intervalul setat pentru opțiunea timelapse)
– Power Frequency(50 Hz, 60 Hz sau modul Auto)
– Language(setarea limbii dorite)
– Date & Time(setarea datei și a orei)
– Sound Indicator(volum)
– Upside Down(pentru a întoarce imaginea)
– Screen Saver( Ecranul se închide după câteva secunde în care nu a fost atins nici un buton)
– Power Saver(opțiuni de economisire a energiei. La un anumit interval de timp în care camera nu a fost folosită, aceasta se închide singură)
– Format(pentru formatarea cardului)
– Reset(pentru revenirea la setările din fabrică)
– Version
Cam așa arată fotografiile realizate cu Overmax Active Cam 3.2:
Păreri pro și contra:
Pro:
– vine cu foarte multe accesorii la pachet,
– prețul este foarte atrăgător,
– filmare Full HD la 30 fps
Contra:
– Meniul nu este foarte intuitiv( îți dă ceva bătăi de cap până descoperi fiecare funcție în parte)
– Nici de această dată nu există posibilitatea ștergerii unui fișier
– se conectează la telefon prin aplicația iSmart DV, ce îți permite să controlezi de la distanță camera, folosind un smartphone sau o tabletă. Se apasă butonul Jos/Wi-Fi pentru a porni Wi-Fi.
Tu cum ai folosi camera aceasta?
Verdictul Gadget-Review.ro
Performanțe - 8.2
Accesorii - 9.5
8.9
O alegere inspirată
Overmax Active Cam 3.2 este o cameră de acțiune ce vine la pachet cu toate accesoriile necesare pentru a o utiliza indiferent de context.