SmartTV Philips 65PUS7601/12 – o experiență greu de egalat

Este deja o certitudine faptul că ne îndreptăm cu pași repezi și siguri către conținutul 4K, iar producătorii de televizoare se pregătesc temeinic în acest sens. Deja tot mai multe filme sunt realizate în 4K, vlogingul (un trend ce a luat amploare în ultima perioadă) se filmează în 4K, iar exemplele de acest gen pot continua. E adevărat deocamdată principalii furnizori de televiziune prin cablu nu oferă posturi la o calitate 4K, dar sunt convinsă că se fac investiții serioase în această direcție.

Prin urmare alegerea unui TV ar trebui să aibă la bază nu doar conținutul actual, ci și tendința privind claritatea imaginilor. Unul dintre TV-urile pregătite pentru a-ți transforma livingul într-o mini sală de cinema este Philips 65PUS7601/12, pe care l-am testat și noi timp de o săptămână. Modelul este unul dintre vârfurile de gamă ale producătorului din generația lansată în 2016 și se remarcă printr-o diagonală extrem de generoasă, de 65 inch. Poate fi găsit în oferta eMAG la prețul de aproximativ 9.900 lei(verifică preț actualizat). Prețul pare piperat, dar televizorul se adresează celor exigenți în ceea ce privește calitatea imaginii, celor ce își doresc o experiență extrem de plăcută și relaxantă atunci când vine vorba de vizionarea unui film(sistemul Ambilight cântărește greu în acest sens).

SmartTV Philips 65PUS7601/12

Design, linii și accesorii

Televizorul are un aspect foarte modern, datorită ramei metalice subțiri, panoului îngust, dar și celor două picioare cromate în formă de ”V”. Pe latura de jos a ramei, apare logo-ul producătorului, care nu trece neobservat. Este iluminat, iar din meniu îi poți seta intensitatea sau îl poți stinge, în cazul în care nu vrei să te deranjeze.

Televizorul este destul de greu, cântărește 27,5 kg, iar asta presupune că vei avea nevoie de ajutor atât pentru scoaterea din cutie, cât și pentru montarea sa. Nu mai zic dacă stai la etajul 4 și nu intră în lift.

Odată cu televizorul și cele două picioare vei mai primi în pachet un manual de instalare, garanția, un cablu de alimentare și o telecomandă ceva mai specială. Este o telecomandă solidă, grea, ușor de familiarizat cu meniul ei. Vine cu buton dedicat Netflix(dacă ții să vezi cele mai noi filme). Oferă un suport tactil pentru o navigare cât mai ușoară prin meniu și comandă vocală, pentru a simplifica orice tip de căutare. Pe spate beneficiază de o tastatură Qwerty completă, ce se activează doar în momentul în care o întorci cu fața în sus. Dacă apeși accidental pe butoane, când o ții în palmă, nu se va întâmpla nimic.

Procesor, pixeli, Androizi și alte chestii tehnice

Philips 65PUS7601/12 este un TV cu o diagonală impresionantă, de 1,65 m. Dacă te-ai uitat la review-ul video cu siguranță ai observat că mi-a ocupat întreg biroul. Așa că dacă te gândești că un asemenea model ar da bine în dormitor, pregătește-te să renunți și la o parte din mobilă. La ce dimensiuni are, un perete trebuie să fie doar al lui. Lăsând gluma la o parte, televizorul este potrivit pentru o cameră cu o suprafață destul de generoasă. Recomandarea specialiștilor este ca distanța între privirea utilizatorului și TV să fie de minim 3 ori cât diagonala televizorului, ceea ce în cazul de față ar însemna 4,95 m.

La cei peste 8 milioane de pixeli, cât are televizorul, experiența de vizionare 4K este fantastică. Imaginile redate sunt de o claritate impecabilă, cu un contrast puternic. Culorile sunt vii, spectaculoase. Beneficiază și de tehnologia HDR, ce ajustează luminozitatea și culorile, pentru o redarea cât mai naturală a imaginilor, creând impresia că te uiți printr-o fereastră la acțiunea de pe TV. După ce urmărești un clip de pe YouTube în 4K și revii la unul dintre posturile de televiziune care nu transmite la o asemenea calitate, îți vine să stingi televizorul. Dezamăgire totală după ce ai experimentat imagini atât de clare, să urmărești știrile cu pixeli ”întinși”.

Smart TV-ul dispune de sistem de operare Android Lollipop, cu o interfață prietenoasă, curată, ușor de navigat prin meniu. Vine cu destul de multe aplicații preinstalate, dar cu siguranță vei dori să îmbogățești lista. Și dacă avem Android, atunci avem și Google Play Store. De aici vei putea descărca nenumărate aplicații, jocuri pentru cei mari, dar și pentru cei mici. La instalarea aplicațiilor, TV-ul nu gâfâie, dar nici nu zbârnâie când vine vorba de jocuri cu o grafică performantă. Procesorul Quad Core își face treaba destul de bine. La un test cu Aida 64, am observat că de fapt ”doarme”(speeping) în cea mai mare parte a timpului.

Nu știu dacă intenționezi să folosești browserul web. Eu l-am testat și recunosc, nu m-a convins să revin prea des cu căutări, dar oricum poți sta liniștit, din Google Play Store poți descărca alte browsere.

Din setările televizorului vei putea realiza customizările dorite pentru imagine, sunet, pentru sistemul Ambilight. Tot de aici îl vei conecta și la rețea, wireless sau prin cablu.

Android pe SmartTV Philips 65PUS7601/12

Vezi televizorul în magazin

Gaming cu telecomanda

Pe o asemenea diagonală experiența de gaming devine mai interesantă ca oricând. Am testat Asphalt 8 de la doar 3 m distanță și îți pot spune că senzația creată este impresionantă. Am activat și funcția Ambilight și am avut impresia că joc Asphalt 8 pe tot peretele. O experiență antrenantă, pe care zic eu, îți vei dori să o repeți destul de des. Totuși pe parcursul jocului am simțit nevoia unui controller dedicat pentru gaming. Este cam incomod să folosești telecomanda pentru un asemenea joc. Dacă nu te pasionează jocurile cu grafică solicitantă și le preferi pe cele ca Badland, nu ai nevoie de o asemenea investiție. Te vei descurca și doar cu telecomanda.

gaming pe SmartTV Philips 65PUS7601/12

Ambilight pentru atmosferă

Ambilight este tehnologia unică de la Philips ce face ca imaginea să depășească ecranul și creează o experiență de vizionare mult mai captivantă și mai relaxantă, față de cea oferită de un TV în mod normal. Culorile sunt proiectate pe perete în funcție de conținutul video, audio sau poate reda culorile setate. Se regăsește pe trei din laturile televizorului, iar funcția HUE îi permite conectarea la becurile Philips HUE pentru a crea o atmosferă mult mai interesantă.

Ambilight funcționează chiar și cu ecranul stins, așa că îl poți utiliza la o eventuală petrecere doar pentru această funcție. Pentru un efect cât mai spectaculos, se recomandă poziționarea televizorului la o distanță de aproximativ 20 cm față de perete și eventual în poziție paralelă. Așa că dacă ai în plan să îl montezi pe un suport TV de perete, alege unul fix.

Conectivitate pentru toate generațiile

Având în vedere că discutăm de unul dintre modelele reprezentative din gama 2016, acesta beneficiază și de o colecție bogată de conectori: 2 porturi USB 2.0, un port USB 3.0, Wi-Fi integrat(pentru o experiență cât mai fidelă recomand mai degrabă rețeaua cablată), Slot CI+ pentru a te bucura de canalele TV digitale cu ajutorul unui CAM(modul de acces condiționat). Are și 4 porturi HDMI, la care poți conecta toate device-urile cu ieșire HDMI dintre care unul suportă MHL, ceea ce înseamnă că vei putea conecta telefonul la televizor prin cablu. Avantajul acestei opțiuni ar fi acela că telefonul se încarcă în timpul acestei conexiuni.

Nici nostalgicii nu au fost uitați. Televizorul are Scart, așa că dacă vrei să vizionezi caseta de la nunta părinților și ai un video uitat pe undeva, ai toate șansele să vezi cam cum se petreceau lucrurile acum ceva ani.

Sunet puternic, dar merge și un soundbar

Așa cum spuneam în review-ul video, sunetul este bun, dar dacă vrei fidelitate chiar și la un volum maxim, atunci recomand folosirea unui soundbar sau a unui sistem 5.1, pe care îl poți conecta prin bluetooth. Cei 30 W fac treabă bună, dar până la un anumit nivel, când se pierde ușor din claritate. Televizorul poate fi folosit și doar pentru a asculta muzică, cu ecranul stins, dacă vrei să creezi o atmosferă ceva mai romantică. Nu uita aici te poate ajuta și tehnologia Ambilight, așa cum menționam mai sus.

boxe SmartTV Philips 65PUS7601/12

Philips 65PUS7601/12 a fost oferit în teste de către eMAG.

Păreri pro și contra

Pro:

  • Smart TV,
  • rezoluție 4K,
  • sistem Ambilight,
  • experiența de gaming impresionantă,
  • telecomandă cu tastatură Querty și comandă vocală,
  • ușor de navigat prin aplicații

Contra:

  • prețul destul de mare
  • la volum maxim se pierde ușor din claritate

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9.2
Imagine - 9.1
Conectivitate - 9.1

9.1

O alegere Smart

Philips 65PUS7601/12 este un TV ce se remarcă nu doar prin design, dimensiune, claritate și funcții, ci aș spune că vorbim mai degrabă de o experiență impresionantă, greu de egalat, atât în vizionare, cât și în gaming.

Vezi în magazin
User Rating: 4.5 ( 4 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.