Razer Phone 2 – un telefon pentru gameri!

În urmă cu 2 ani Razer punea bazele unei noi nișe specifice în industria telefonului mobil: lansa primul smartphone pentru gaming. Acesta venea cu câteva caracteristici ieșite din comun, precum display-ul de 120 Hz. În toamna lui 2018, compania a lansat Razer Phone 2, un telefon diferit față de cele care ne-au atras atenția în 2019. După ce am petrecut mai bine de 2 săptămâni și jumătate cu el, am înțeles ce face ca acest telefon să fie atât de special pentru gameri, iar în cele ce urmează o să vă spun de ce este în stare, care sunt minusurile lui și care este părerea mea despre el. De curând telefonul a intrat în oferta Orange, iar noi îl testăm în perioada aceasta prin programul Orange Smartphone Tester.

Unboxing

Razer Phone 2 vine ambalat într-o cutie neagră, mată, pe a cărui suprafață se remarcă discret binecunoscutul logo al producătorului. La interior găsim un mesaj din partea CEO-ului companiei Min-Liang Tan; telefonul; un plic cu cheița pentru SIM, maculatură și stickere cu Razer; încărcătorul cu USB-C; cablul de încărcare USB-C la USB-C și adaptorul la jack-ul de 3,5 mm.

Design

Privit din față, nu-ți dai seama că ai de-a face cu o nouă generație Razer Phone. Seamănă incredibil de bine cu fratele mai mare. Este aceeași siluetă pătrățoasă, cele două speackere ocupă aceleași poziții, însă din spate, apar marile schimbări. De această dată spatele este acoperit de sticlă, ceea ce-i conferă mai multă eleganță, dar totodată îl face și foarte alunecos. Ca să nu mai spun și de faptul că atunci când apeși puțin cu degetele pe spatele telefonului, se aude un scârțâit ciudat. Asta mă face să cred că sticla de pe spate este destul de subțire, și la un mic impact, ar crăpa fără doar și poate…Așadar, recomandarea mea ar fi să îl protejați cu o husă drăguță sau eventual să optați pentru un serviciu de asigurare în caz de accidente…Dacă avem sticlă, atunci avem și încărcarea wireless, un must have după părerea mea pentru orice telefon care se respectă… Camera principală este poziționată de această dată pe centru, oferindu-i ceva mai multă stabilitate telefonului atunci când este așezat pe o suprafață plană.

Razer Phone 2 este un telefon greuț, cântărește 220g, este colțuros, are o grosime de 8,5 mm, cu margini drepte, ce-i permit să stea în poziție verticală fără să fie sprijinit(nu am mai văzut de ceva timp treaba asta la un telefon). Este altceva! „O jucărie”pentru gameri, ce insipră asta prin fiecare trăsătură: speackerele sunt poziționate în partea superioară și cea inferioară a ecranului, astfel încât sunetul să nu fie afectat în vreun fel în timpul jocurilor.

Pe spate, logo-ul Razer se aprinde în peste 16,8 milioane de culori din aplicația Chroma. Interesant mi s-a părut faptul că poți opta ca logo-ul să se aprindă în diferite nuanțe, în funcție de notificările primite.

Butoanele de volum și cel de pornire sunt poziționate mai jos decât întâlnim la majoritatea telefoanelor, dar foarte confortabil de accesat. Pe latura stângă se regăsește și sertarul pentru SIM, pe latura superioară, microfonul, iar pe latura inferioară, portul de încărcare USB-C.

Display

Aici Razer Phone 2 excelează. Rata de refresh de 120 Hz, îi va face pe gameri să aprecieze maxim acest telefon. Eu nu am întâlnit până acum un alt telefon cu un asemenea display. Precizia în jocuri este un factor cu adevărat important pentru orice gamer adevărat. Pentru cei ce își doresc să economisească autonomia telefonului, este bine de știut că pot alege din trei presetări: 120 Hz, 90 Hz sau 60 Hz.  

Ca și modelul precedent, Razer Phone 2 vine cu același display de 5,7 inch, QHD, însă de această dată, producătorul susține că ecranul este mai luminos cu 50%. Nu pot confirma procentul acesta, dar eu am putut testa diferite jocuri pe plajă, fără ca lumina puternică să-mi afecteze în vreun fel vizibilitatea. Telefonul are un aspect ratio clasic, de 16:9, format pe care nu l-am mai văzut în ultima perioadă la vreun telefon. Majoritatea au trecut la 18:9, 19:9 și mai nou au apărut și telefoane în format 21 pe 9. Desigur, nu spun că ar fi o problemă aici, când majoritatea conținutului video este livrat la un aspect ratio de 16:9, dar totuși, pare învechit să mai vezi în prezent un telefon pe înălțimea aceasta.

Performanțe

Un device de gaming, presupune și performanțe pe măsură, iar Razer Phone 2 este echipat corespunzător la acest capitol. Procesorul Snapdragon 845 funcționează în tandem cu 8 GB de RAM și este acompaniat de 64GB memorie internă, cu posibilitatea de a o extinde până la 1TB, printr-un card micro SD. Zbârnâie prin jocuri. După o sesiune de gaming, am observat că telefonul se încălzește, dar nu în mod excesiv. Sistemul de răcire cu vapori își face destul de bine treaba aici, iar asta nu poate decât să-i bucure pe gamerii, care uneori uită să mai lase telefonul din mână.

Are certificare IP67, adică este rezistent la praf și la apă(1 m adâncime, timp de 30 de minute). Vine cu sistemul de operare Android Oreo, însă îi puteți face deja update-ul la Android Pie.

În AnTuTu Benckmark, scorul obținut de Razer Phone 2 este de 250648, clasându-l abia pe poziția 23, după telefoane ca Huawei Mate 20 Pro, LG G7 ThinkQ sau Pocophone F1.


Bateria

Ca și prima generație, Razer Phone 2, vine cu o baterie de 4000 mAh. Ai spune că este suficient de mare, încât să-i asigure unui gamer suficientă autonomie pentru o zi plină. Totuși, având în vedere că performanțele telefonului sunt ceva mai bune față de prima generație, ar fi fost nevoie de un acumulator ceva mai mare. Partea bună însă, este faptul că alimentatorul Quick Charge 4 Plus, reușește să încarce telefonul până la 50% în doar 30 de minute.

Sunetul

Un alt capitol la care Razer Phone 2 excelează. Cele două speackere sunt integrate în mod estetic, de o parte și de cealaltă a ecranului. Telefonul beneficiază de un sunet surround Dolby Atmos și este singurul terminal mobil cu certificare oficială Netflix pentru conținut video HDR și conținut audio Dolby Surround 5.1. Sunetul este clar, fără distorsiuni, joasele sunt unde trebuie, oferind o experiență cu adevărat plăcută utilizatorului în timpul gamingului sau pe durata consumării de materiale audio/video.

Camera

Din păcate, rămâne în continuare punctul slab al acestei generații. Pe spate avem doi senzori de 12 MP fiecare, iar pe față unul de 8 MP. Chiar dacă Razer vine cu câteva îmbunătățiri la acest capitol, rezultatele, sunt departe de a putea fi comparate cu cele ale telefoanelor de top. Se vede clar că nu s-a pus accent în această direcție…Undeva trebuia să se facă un compromis pentru a ajunge la un preț atât de bun.

Păreri Pro și Contra:

Pro:

  • display de 120Hz
  • sunetul foarte bun
  • logo-ul care se poate aprinde în diferite culori
  • preț ok
  • experiența de gaming foarte bună

Contra:

  • camera este slabă
  • foarte alunecos
  • spatele scârțâie atunci când se apasă pe el

Concluzii

Razer Phone 2 este un telefon pentru gameri. Aici oferă tot ce este mai bun: display de 120Hz, sunet incredibil și performanțe  de top. Pe de altă parte, vine cu o cameră slăbuță(comparabilă cu cea a unui telefon mid-level), este mult prea alunecos și pătrățos. N-aș putea spune că este un telefon pe gustul meu, dar eu nu sunt un gamer adevărat…

Poate fi găsit în oferta Orange:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.