Review Samsung Galaxy S8+ – tot ce trebuie să știi despre noul flagship

Lansat la finalul lunii martie, Galaxy S8 și Galaxy S8 Plus tocmai ce a ajuns pe rafturile magazinelor. Am primit și noi în teste modelul Galaxy S8+ zilele acestea. Flagshipul impresionează, dar nu este perfect. Iată ce ne-a plăcut la noul device al coreenilor, dar și aspectele mai puțin plăcute:

Design

De această dată nu mai avem o variantă cu ecran plat, ci avem două versiuni cu ecran curbat, cu un design fresh, ce se diferențiază prin dimensiunea ecranului și prin capacitatea bateriei. Cele două flagshipuri sunt fără doar și poate cele mai atractive smartphone-uri ale momentului, asta în condițiile în care 2017 este deja un an în care s-au lansat câteva modele absolut superbe. Eleganță, rafinament, stil, cam așa putem defini noile device-uri lansate de Samsung.samsung-galaxy-s8+

Noi am primit în teste Galaxy S8+, modelul Orchid Grey, culoarea vedetă de anul acesta. Este o nuanță discretă, chiar foarte plăcută, arată mult mai bine decât mă așteptam, însă dacă aceasta nu este pe placul tău, nu-ți fă griji, poți opta pentru alte 4 nuanțe diferite, negru, argintiu, un soi de albastru și auriu. Însă indiferent de culoarea pentru care vei opta, smartphone-ul se bucură de un design futurist. Ecran curbat, fără muchii tăioase, colțuri rotunjite, un body bine construit.

Display

Vine cu un display ce acoperă aproape în întregime toată partea frontală a device-ului. Samsung îl denumește Infinity Display și este cel mai mare ecran de 6,2 inch într-un body atât de mic. Este un display Super Amoled, protejat cu Gorilla Glass 5. Are o rezoluție de 2960 x 1440 pixel, dar în mod normal vine setat pentru o rezoluție Full HD, iar de aici tu decizi dacă vrei să te bucuri de toți pixelii disponibili sau preferi ca bateria să te țină mai mult timp și te limitezi la o rezoluție HD. Smartphone-ul are certificare IP68, ceea ce înseamnă că este rezistent la apă și la praf.

Este puțin alunecos și un aspirator de amprente, dar dacă nu te deranjează atât de tare aceste aspecte, te vei alege cu un device pe cinste.

Dacă majoritatea telefoanelor, dar și a televizoarelor vin cu un aspect ratio 16:9, ei bine flagshipurile coreenilor sunt ceva mai înalte, având un aspect ratio 18,5:9, ceea ce le face chiar mai înalte decât LG G6, device-ul care până de curând se lăuda cu un display de 18:9. Ce înseamnă asta? Utilizatorii vor putea urmări mai mult conținut, fără a fi nevoiți să scrolleze atât de des. Însă când vine vorba de video, în general conținutul este creat pentru un aspect ratio de 16:9. Asta înseamnă că două laturi vor fi negre atunci când urmărești un video, asta în cazul în care nu apeși butonul ce mărește puțin clipul video. Bineînțeles se pierde puțin din imagine, dar este un compromis cu care această opțiune vine la pachet.

Invizible Home Button și cititorul de amprente

Marginile telefonului sunt atât de mult diminuate încât dispare și logo-ul producătorului, și butonul fizic Home, însă acesta nu dispare de tot, ci este integrat sub display, fiind denumit Invizible Home Button, iar în momentul în care este accesat se simte o mică vibrație. Bineînțeles, dacă dispare butonul fizic Home, cum rămâne cu cititorul de amprente? Samsung a ales să îl mute pe spate, și nu într-o poziție tocmai confortabilă, ci chiar lângă camera principală. Unu la mână, este poziționat destul de sus, și îți va fi greu să îl accesezi, doi la mână, de multe ori vei atinge camera, în locul cititorului de amprentă. Dacă totuși nu te acomodezi cu folosirea acestei opțiuni, nu-i problemă, poți alege să utilizezi scanerul pentru iris. Este mai rapid ca oricând și sigur te vei obișnui ușor cu el.

Specificații tehnice

Galaxy S8+ este animat de un procesor Exynos 8895, un Octa Core cu 4 nuclee Exynos M2 și 4 ARM Cortex-A53. Variantele din Japonia, China sau SUA primesc o motorizare Qualcomm Snapdragon 835. Sub carcasă vom mai găsi 4 GB de RAM LPDDR4, o memorie internă de 64 GB, cu posibilitatea unui upgrade de până la 256 GB printr-un card MicroSD și un accelerator grafic Adreno 540, ce zbârnâie când vine vorba de gaming. În urma unui test AnTuTu Benchmark, smarphone-ul a obținut un scor de 172174, clasându-se pe locul 3, după iPhone 7 Plus și iPhone 7.

Device-ul rulează cea mai nouă versiune de Android 7.0, cu ceva mai puține aplicații inutile de această dată. Este rapid și vine cu o interfață mult mai curată față de versiunile anterioare, iconițele primesc un nou design, mult mai plăcut, mai fin și în plus butoanele de navigare pot fi customizate. De această dată putem muta butonul Back, în partea stângă, acolo unde ar fi trebuit să stea de la bun început, după părerea mea.

samsung-galaxy-s8+

Bixby

Samsung ni-l prezintă și pe Bixby, asistentul virtual al coreenilor, care face cam același lucru ca și Google Assistant. Acesta are buton dedicat, pe latura stângă a telefonului, buton ce până de curând putea fi remapat, în cazul în care nu-i vedeai rostul. Se pare că Samsung nu este de acord cu această remapare, interzicând-o printr-un update. Dar ce face Bixby? Indică informații precum agenda de mâine, starea vremii, câteva știri. O altă funcție, este Bixby Vision, integrată în camera foto, care ar trebui să fie capabilă să recunoască ceea ce fotografiezi astfel încât să te ajute să identifici informații despre un produs sau o locație anume. Noi am testat cu un produs destul de cunoscut și nu l-a recunoscut nici după mai multe încercări. Așteptăm totuși updateuri să vedem cum vor evolua lucrurile.

Cameră

În ceea ce privește camera, aparent Samsung nu vine cu îmbunătățiri majore, față de versiunea anterioară, însă pe parte de soft se pot observa ceva îmbunătățiri. Camera de 12 MP, cu apertură f/1,7, autofocus, este capabilă să realizeze fotografii bune, chiar și în condiții slabe de luminozitate. Culorile sunt vibrante, contrastul este puternic, avem și opțiunea HDR la îndemână, iar asta se reflectă în fiecare cadru surprins.

Camera frontală primește un upgrade de la 5 la 8 MP, fiind capabilă să realizeze selfie-uri mult mai reușite și mai detaliate.

galaxy s8 Plus

Sunet

Sunetul este fidel, chiar și la volum maxim. Surprinzător, când tot mai multe branduri renunță la jack-ul de căști, Samsung alege să îl păstreze, iar asta nu poate decât să mă bucure. În cutie primim și o pereche de căști AKG de la Harman, în valoare de 100$, ce oferă un sunet calitativ, însă basul nu este atât de puternic pe cât mi-ar fi plăcut. Cu toate acestea căștile sunt mult peste ceea ce primeam în mod normal în cutiile telefoanelor.

Autonomie

Dacă pentru Galaxy S8 acumulatorul este de 3000 mAh, pentru Galaxy S8+, avem o baterie mai mare cu 500 mAh, ce rezistă o zi întreagă de utilizare intensă, însemnând browsing, rețele sociale, muzică, fotografii, chestii uzuale. Suportă încărcare rapidă, inclusiv wireless, cu un conector USB Type C.

Preț

Galaxy S8 și Galaxy S8 Plus pot fi găsite în oferta magazinelor:

eMAG:

Samsung Galaxy S8 – disponibil la prețul de 3599 lei

Samsung Galaxy S8 Plus – disponibil la prețul de 3999 lei

Flanco:

Samsung Galaxy S8 – displonibil la prețul de 3599 lei

Samsung Galaxy S8 Plus – disponibil la prețul de 3999 lei

Cel:

Samsung Galaxy S8 – disponibil la prețul de 3599 lei

Samsung Galaxy S8 Plus – disponibil la prețul de 3999 lei

Orange:

Samsung Galaxy S8348,99 euro, la abonamentul Orange Me 42 sau 795 euro la liber,

Samsung Galaxy S8 Plus449 euro, la abonamentul Orange Me 42 sau 895 euro preț standard

Păreri Pro și Contra

Pro

  • design futurist
  • ecran Infinity Display
  • interfață curată
  • rapid
  • căști AKG Harman
  • USB TypeC
  • camera rapidă realizează fotografii bune în condiții slabe de luminozitate

Contra

  • este ușor alunecos
  • cititorul de amprente are o poziție ciudată
  • Bixby nu face încă tot ceea ce ne promite Samsung
  • căștile nu oferă un bas atât de puternic pe cât m-aș fi așteptat

Concluzii

Da, îmi place tare mult noul Galaxy S8+, dar eu una aș opta pentru varianta S8 și asta dintr-un simplu motiv. Mâinile mele sunt destul de micuțe și mi-ar fi mult mai confortabil să folosesc varianta cu o diagonală de 5,8 inch. Nu este un device perfect, însă îmi plac modificările cu care Samsung vine anul acesta, un design absolut irezistibil, ecran mai mare, într-un body mai mic, performanțe, interfață curată, cam tot ceea ce ți-ai putea dori de la un smarphone. Nu este perfect, dar este pe-aproape.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.