Cei care lucrați cu acte multe, adesea aveți nevoie să și distrugeți anumite documente care nu vă mai sunt necesare. E vorba de documente care conțin date private și care nu trebuie să ajungă pe mâinile altor persoane. Ei bine pentru aceste situații îl avem pe micuțul aici de față, al cărui nume este Rexel Optimum AutoFeed + 300X. Complicată denumirea lui, dar ce trebuie să reții despre el îți voi spune în cele ce urmează.
Ce găsim în cutie și cât de greu este să îl pui în funcțiune!
Distrugătorul de documente vine ambalat într-o cutie de dimensiuni generoase, însoțit de manualul de utilizare, cele 4 roți pivotante pe care se sprijină și cablul de alimentare, iar asamblarea lui și punerea în funcțiune nu durează mai mult de 1 minut. Tot ce am avut de făcut a fost să îi montez roțile, să îi atașez cablul de alimentare, să îl bag în priză și să apăs pe butonul On. Și gata, micul tocător era gata de pus treabă.
Design
Deși vorbim de un produs destul de greu, cântărește 21 kg, faptul că vine cu roți te va ajuta să îl muți cu ușurință dintr-un loc în altul. Este măricel, 806 mm înălțime, 465 mm lungime și 415 mm lățime, dar trebuie să avem în vedere că vorbim de un produs destinat birourilor mari sau clădirilor de birouri, unde ar putea fi folosit chiar de mai multe departamente, căci este capabil să distrugă până la 300 de coli într-o singură operațiune. Și dacă totuși ți se pare că este prea mult pentru nevoile tale, nicio grijă, producătorul Rexel are în portofoliul său distrugătoare destinate oricărui tip de birou, pentru cele micuțe asigură distrugătoare cu o capacitate de 30, 50 de coli, găsești și cu 100, 150, iar pentru companiile mari, oferă chiar și distrugătoare cu o capacitate de distrugere mai mare decât celui pe care eu îl am la test, până la 750 de coli. O da, acolo să vezi confetti, căci distrugătorul de documente mărunțește hârtia atât de bine, încât este imposibil să mai poți reproduce un document. Ca idee dimensiunea unei hârtii este de 4 x 25 mm. Practic dacă introduci hârtie colorată în distrugător, ai putea obține confetti pentru un party pe cinste.
Cum funcționează?
Distrugătorul de documente are două moduri de funcționare: prin alimentarea manuală, în fanta de deasupra poți introduce până la 10 coli pentru a fi tocate și prin alimentare automată, ridicăm această clapetă și introducem până la 300 de coli, după care ne vedem de treabă, iar dispozitivul își face treaba în tihnă. Distruge nu doar coli simple, ci și pe cele capsate sau cu agrafe, știe să distrugă chiar și carduri sau hârtie lucioasă, condiția este ca acestea să fie introduse prin partea de alimentare manuală. Mărunțește și carton, dar și coli A4 împăturite, iar pe acestea le poți introduce și în partea de alimentare automată.
Panoul de control – cât este de intuitiv?
Distrugătorul de documente este ușor de folosit. Vine cu un panou de control tactil, destul de intuitiv. De la stânga la dreapta, avem așa: Butonul Power, Butonul Reverse, cel care îți permite să scoți hârtia introdusă prin prin alimentarea manuală, butonul de înaintare manual, indicatorul Gata de utilizare, indicatorul de supraîncălzire, indicatorul de supraalimentare/sau de blocare(când se aprinde acest buton trebuie să reduci numărul de coli sau să îndepărtezi elementul care blochează distrugătorul). Mai avem și indicatorul pentru coș plin(are un senzor cu infraroșu pentru indicarea gradului de umplere a recipientului de colectare), indicator ușă deschisă(acesta se aprinde când nu ai introdus coșul corespunzător). Mergem mai departe și vedem indicatorul pentru ușă de alimentare blocată, iar cele 4 numere sunt prezente pentru a forma un cod de siguranță necesar la blocarea ușii.
Având un recipient de colectare cu o capacitate atât de generoasă, 60l, nu va trebui să îl golești zilnic. În plus golirea este extrem de rapidă, doar tragi de acest sertar, arunci conținutul, îl pui la loc și asta-i tot. Este destul de silențios. Ajunge undeva la maxim 66 db, echivalentul zgomotului produs în timpul unei conversații.
Distrugătorul poate funcționa neîntrerupt până la 60 de minute. Răcirea se face prin ventilatorul integrat. De asemenea știe să facă economie de energie, căci intră în modul repaus după 3 minute de inactivitate.
Fan fact, știai că economisești cu 98% mai mult timp folosind un distrugător de documente comparativ cu distrugerea manuală a documentelor?
Preț și disponibilitate
– Altex – 3289 lei
– Gutuie – 4464 lei
– Brandoffice – 4749 lei
Păreri Pro și Contra
Pro
- distruge automat până la 300 hârtii
- este intuitiv și ușor de folosit
- toacă nu doar hârtie, ci și capse, agrafe și carduri
- este ușor de întreținut
Contra
- mi-ar fi plăcut să aibă și aplicație de telefon
Verdict Gadget-Review.ro
Design
Eficiență
Funcții
O alegere eficientă
Ca și o concluzie, aș spune că acest produs este ideal pentru companiile ce rulează multe documente care conțin date importante. Mărunțește atât de bine hârtia, încât nici măcar cel mai răbdător și îndemânatic într-ale furtului de date nu va putea pune cap la cap resturile pentru a afla ceva informații. Partea bună este că brandul are o gamă variată de produse, care se mulează pe nevoile fiecărui tip de birou, de la cele mai mici și până la coloși într-ale business-ului.