În prezent televizoarele au devenit un ”must have” pentru majoritatea dintre noi. Ba chiar există locuințe dotate cu televizoare în fiecare cameră, iar aici includem și bucătăria. Fie că sunt cu diagonale mari sau mici, fie că sunt Smart sau nu, televizoarele râmân o formă bună de divertisment. Însă cum le alegem și cât suntem dispuși să investim pentru o astfel de alegere? Dacă mulți ar spune că își doresc să țină pasul cu tehnologia, nu la fel de mulți își și permit să o facă. Iar, în cazul televizoarelor cu atât mai puțin. Cu cât vei opta pentru un TV mai bine dotat, cu atât prețul său va crește exponențial. Vezi mai multe explicații în clipul video de aici.
Însă pentru cei ce nu țin neapărat că aibă un TV Smart sau 4K avem o soluție ce vine de la Samsung și se numără printre favoritele utilizatorilor. Este vorba despre Samsung 40J5100, unul dintre cele mai apreciate modele din 2015 și până în prezent. Are un preț de aproximativ 1399 lei(verifică preț actualizat) și oferă unul dintre cele mai avantajoase rapoarte calitate-preț.
Modelul este disponibil și pe diagonala de 80 cm, numai bun pentru dormitoarele mai micuțe. Este vorba despre modelul Samsung 32J5100, pe care îl vei găsi la prețul de aproximativ 1170 lei. Review-ul de astăzi este valabil și pentru acest model.
Design
Televizorul coreenilor se înscrie în lista de modele elegante, exact cum ne-a obișnuit producătorul, însă având în vedere prețul, trebuie să știi că pe alocuri s-a făcut ceva rabat la materialele folosite. Rama realizată în mare parte dintr-un plastic lucios reține amprentele, iar latura de jos lasă impresia că ar fi vorba de metal, dar de fapt este tot un plastic. Nu mă deranjează aceste aspecte, mai ales că vin la pachet cu un preț atât de atractiv. Panelul are o grosime decentă, nu concurează pentru cel mai subțire TV de pe piață, însă nici pentru cel mai gros. Pe spate găzduiește toată partea de conectică, despre care îți voi da mai multe detalii ceva mai târziu.
Modelul Samsung se sprijină pe un suport din plastic în formă de ”V”, potrivit pentru comodele TV ceva mai înguste. La fel de bine se poate renunța la suportul televizorului, acesta putând fi montat pe un suport TV de perete. Este destul de ușor, cântărește doar 8,3 kg cu tot cu suport și are dimensiunile de 908,2 x 578,2 x 196,4 mm. Vine cu o telecomandă clasică, binecunoscută atât de la generațiile de televizoare de prin 2013 încoace, cât și de la monitoarele Samsung.
Poze cu televizorul
Mai multe poze și specificații
Specificații tehnice
Nu este Smart, încă poate fi transformat într-unul cu ajutorul unui Chromecast, în cazul în care ții să te bucuri de aplicații, filme sau jocuri, pe care le găsești pe un Smart TV.
Diagonala de 101 cm, îl face potrivit atât pentru livingurile mai micuțe, cât și pentru dormitoare. Ca idee distanța dintre TV și privirea utilizatorului ar trebui să fie undeva la 3m. Calculul se face în felul următor: diagonala TV-ului x 3.
Rezoluție Full HD
Rezoluția Full HD este de 1920 x 1080 pixeli, adică mai bine de 4 milioane de pixeli, responsabili pentru claritatea imaginilor. Aici avem și caracteristica Wide Color Enhacer, responsabilă pentru îmbunătățirea calității imaginilor, dar și pentru redarea cât mai multor detalii. Culorile sunt mult mai vii, mai bogate, contrastul este mai puternic, iar unghiul de vizibilitate este foarte bun.
Sonorizarea este calitativă, nu impresionează în mod deosebit sistemul de 20 W Down Firing + Base Reflex, însă cu siguranță poate concura cu modele din generații mai noi, încadrate la un preț mult, mult mai piperat.
Conectivitate
Așa cum îți spuneam mai la început, pe spate avem toți conectorii. Iată ce vei găsi mai exact: 2 porturi HDMI, un port USB 2.0, Scart pentru nostalgicii cu un video rătăcit pe acasă, o ieșire audio digitală, minijack pentru căști și Slot CI+.
Având în vedere că discutăm de un model din gama 2015 mi se pare normal să beneficieze de un tuner digital, așa cum se întâmplă și în cazul de față. Tunerul DVB-T/DVB-C este ideal pentru a urmări posturile în format HD, fără a mai avea nevoie de opțiuni suplimentare la abonamentul TV, opțiuni ce te-ar face să scoți mai mulți bani din buzunar.
Televizorul îl vei putea utiliza fără probleme ca monitor pentru Xbox One pentru momentele de relaxare.
Păreri pro şi contra
Pro:
- preț atractiv,
- rezoluție Full HD,
- sonorizare bună
Contra:
- cam plăsticos
- nu este Smart
Aici găsești mai multe informații despre acest produs
Un comentariu
Pingback: Cum să-ți alegi televizorul? 6 sfaturi de luat în calcul - Gadget-Review.ro