Frigiderele side by side sunt la modă, fiind din ce în ce mai căutate în familiile moderne. Succesul lor este oarecum normal, în condițiile în care sunt spațioase, sunt atractive din punct de vedere estetic, se pot integra în spații reduse grație ușilor mici ce nu au nevoie de mult loc în față și asigură o serie de alte facilități.
Dacă te hotărăști să achiziționezi un frigider side by side însă, vei avea o altă problemă: care este frigiderul cel mai bun? Există o mulțime de modele interesante, produse de zeci de branduri, așadar, decizia pare a fi imposibilă.
Având în vedere că de-a lungul timpului am analizat mai multe frigidere, am zis să alcătuiesc și o listă cu frigidere side by side, care mi se par echilibrate din toate punctele de vedere. Aici am ținut cont de preț, de capacitatea de stocare, de funcțiile de care dispun, de brand, dar și de micile particularități pe care le are fiecare frigider în parte. Și iată ce a ieșit:
1. Beko GN163221S
Este un frigider solid și atractiv din punct de vedere estetic. În ultimii ani, Beko a crescut foarte mult pe piața aparatelor frigorifice, așadar acest produs este demn de încredere. Este un frigider ieftin, dacă îl comparăm cu alte modele side by side ale altor producători. Totuși, necesită o investiție destul de consistentă, de peste 3800 de lei. Se remarcă prin dotări interesante, cum ar fi un zgomot destul de mic, volum net total de 554 de litri, o compartimentare inteligentă și un consum de energie bine optimizat. Cred că este unul dintre cele mai atractive frigidere side by side când vine vorba de o construcție echilibrată.
2. Samsung RS552NRUA1J
Compania sud coreeană, cunoscută mai mult pe nișa de smartphone-uri sau TV-uri, iată că demonstrează încă o dată că face o treabă bună și în alte direcții . Este și cazul acestui frigider side by side, care arată excelent și dispune de câteva tehnologii remarcabile. Este destul de costisitor, însă poate fi găsit și la reducere, la un preț de aproximativ 4000 de lei. Tehnologiile pe care le consider a fi un plus sunt cele care asigură debit multiplu și tehnologia Twin Cooling Plus, responsabilă pentru două fluxuri de aer separate, în fiecare parte a frigiderului. Dacă îi cauți minusuri, cu siguranță vei găsi câteva, însă nu într-atât de mari încât să te convingă că nu merită luat în calcul. Spre exemplu, face parte din clasa de eficiență energetică A+, în condițiile în care multe frigidere din categoria lui de preț sunt deja la A++.
3. LG GSL 760 PZXV
Un alt brand mare, care nu putea să lipsească din listă, este LG. Al său GSL 760 PZXV se remarcă printr-un design plăcut, dispensor de apă și tehnologii moderne. M-au atras părerile pozitive ale utilizatorilor, care au descoperit doar părți bune ale lui. De asemenea, analizând puțin lista de specificații am descoperit un nivel de zgomot de doar 39 de decibeli și tehnologii precum auto diagnosticarea sau blocarea accesului pentru copii.
Prețul nu este un punct forte, însă este justificat în condițiile numeroaselor dotări. Cei care doresc să achiziționeze acest frigider vor fi nevoiți să scoată din buzunar aproximativ 4999 lei.
4. Heinner HSBS-520NFX+
Deși este produs de Heinner, un brand care își propune să realizeze produse accesibile, la o calitate ok, acest frigider mi-a creat o impresie neașteptat de bună: Full No Frost, capacitate mare, de 516l, design plăcut, preț mai mult decât decent – aproximativ 2500 de lei + numeroase funcții inteligente care îl fac eficient. Prețul mic raportat la specificațiile date, nu înseamnă compromis în ceea ce priveștecalitate. Dacă nu ai un buget foarte mare și îți dorești un frigider side by side, modelul acesta ar putea fi soluția potrivită.
5.Liebherr Confort SBSESF7212
Am lăsat la urmă cel mai interesant model pe care l-am găsit. Este adevărat că are un preț piperat, aproximativ 7400 lei, însă când spui Liebherr, spui premium. Dacă îți dorești un frigider extrem de încăpător, cu un aspect minimalist și totuși elegant și plăcut și cu dotări superioare majorității produselor de pe piață, atunci acesta este produsul tău. Are 651 de litri, produce un zgomot de doar 40 de decibeli, în ciuda mărimii și are un consum anual de 485 kWh.
Ideea principală este că opțiuni sunt nenumărate. Dacă ai un buget de aproximativ 2500 de lei, poți descoperi frigidere side by side excelente, unele produse de nume mari ale industriei, altele aparțin de unor branduri accesibile, dar care nu fac mare rabat de la calitate. Tot ceea ce trebuie să faci este să descoperi de ce ai nevoie, pentru a te asigura că investiția este una inteligentă.
Un comentariu
Pingback: 6 criterii esențiale pentru a alege combina frigorifică potrivită! - Gadget-Review.ro