Xiaomi Dreame Bot L10 Pro – cel mai puternic robot de aspirare (4000Pa)

De vreo săptămână testăm cel mai nou robot de aspirare din ecosistemul Xiaomi. Este vorba despre Dreame Bot L10 Pro, un model 2, în 1, pregătit să concureze cu cei mai eficienți roboți de aspirare din această nișă. Ce știe să facă, care este prețul lui și dacă merită investiția, aflați în cele ce urmează.

Poate că mulți dintre voi nu ați auzit de Dreame Tech, deși au câțiva ani de când sunt pe piață. Compania fondată în 2015 este un producător de elecrocasnice, care din 2017 și-a unit forțele cu Xiaomi, iar acum face parte din ecosistemul producătorului chienezesc. Roboțelul vine ambalat într-o cutie compactă, ceva mai mică decât am văzut până acum la ceilalți roboți de aspirare testați. Ca idee aceasta e cutia lui Roborock S5 Max și aceasta este cutia în care vine Dreame L10 Pro.

Ce primim în cutie!

În cutie găsim manualul de utilizare și garanția, precum și câteva accesorii: mopul cu laveta de șters atașată, roboțelul de aspirare, peria laterală și docul de încărcare, cu cablul de alimentare. Mi-ar fi plăcut să existe și aici posibilitatea ascunderii excesului de cablu în interiorul dock-ului, așa cum am tot văzut în ultima perioadă la o groază de roboți de aspirare. În rest toate celelalte accesorii sunt așezate pe poziții, iar aici mă refer la peria principală, recipientul de colectare și filtrul HEPA care este puțin mai îngust față de ce am văzut pe ceilalți roboței de aspirare. Îmi place aici că recipientul are și o sită, care stopează ca toată murdăria aspirată, să ajungă în filtrul HEPA, făcând totodată golirea recipientului mai ușoară.

Design

La prima vedere, avem de-a face cu un roboțel arătos, negru, cu un design simplu și elegant. Este ușor lucios și nu reține amprentele așa cum m-aș fi așteptat. Are diametrul de 35,3 cm și înălțimea de 9,6 cm. Deși are aceleași dimensiuni ca Roborock S7 sau 360 S10, este ceva mai ușor. Se strecoară pe sub majoritatea obiectelor de mobilier, pentru a curăța praful din zonele greu accesibile. Cântărește doar 3,7 kg, comparativ cu 4,7, respectiv 3,85 kg.

Cu un recipient de colectare generos, de 0,57l, Dreame L10 Pro este pregătit să aspire suprafețe generoase, iar în caz că uiți să golești recipientul de colectare, are grijă să te anunțe când ar fi cazul să o faci. Rezervorul de apă are o capacitate de doar 270 ml, cam mic comparativ cu ce întâlnim pe piață și insuficient pentru a șterge pardoseala unui apartament de 60 mp dintr-o singură alimentare. În schimb excelează când vine vorba de puterea de aspirare. Cei 4000 de Pa îl transformă în cel mai puternic robot de aspirare testat până în prezent. Ca idee Roborock S7 are o putere de aspirare de 2500 Pa, 360 S10 are 3300 Pa, iar Dreame 9, 3000 Pa. Dacă mai știți voi alți roboței cu o asemenea putere de aspirare sau chiar mai mare, scrieți-mi în comentarii.
Deasupra se află 3 butoane, pentru controlul manual al roboțelului.

Vine cu senzor LIDAR și 2 senzori laser pe lateral

În ceea ce privește cartografierea și navigația, Dreame L10 Pro vine echipat cu un senzor LIDAR în partea de sus, așa cum întâlnim la o mulțime de roboței din piață, și 2 senzori laser pe lateral, ce-i conferă o precizie extrem de bună, peste ceea ce am întâlnit până acum la roboțeii testați. Scanează suprafețele cu acuratețe și evită obstacolele neașteptat de bine. Capabil să recunoască obiectele de la 8m distanță, reușește să facă o estimare corectă a poziției și dimensiunii acestora, astfel încât să le evite cu succes. Reușește să curețe îndeaproape, însă fără a se lovi de obiectele întâlnite în cale.

Echipat cu o mulțime de senzori, Dreame L10 Pro recunoaște trepte, margini sau orice alte zone periculoase, evitând accidentele. Este capabil să escaladeze praguri de până la 2 cm fără probleme. Covoarele le aspiră cu eficiență, însă nu îți recomand să îl folosești pe covoare cu firul lung, peria laterală poate rămâne blocată.

Montarea este simplă. Conectezi cablul de alimentare la dock-ul de încărcare, montezi peria laterală a roboțelului, și îl poziționezi cu pinii metalici de dedesubt pe pinii metalici ai stației de încărcare. După acești pași, poți alimenta rezervorul cu apă și îi atașezi mopul pentru a-l pune la treabă.

Cât este de SMART?

Pentru a profita de tot ce știe să facă, descarci pe telefon aplicația Mi Home, care de data aceasta arată ceva mai aerisit, față de cum mi-o amintesc. Este compatibilă atât cu iOS, cât și cu Android și oferă o mulțime de opțiuni:

1. În primul rând vei putea controla roboțelul de pe telefon, de oriunde ai o conexiune bună la internet
2. Are 4 opțiuni de intensitate: Quiet, Standard, Strong și Turbo și 3 opțiuni pentru umezirea mopului: Slightly Dry, Standard și Wet.
3. Managementul hărților oferă posibilitatea de a salva mai multe hărți, o funcție utilă, mai ales dacă ai o locuință cu etaj.
4. poți denumi camerele

Din setări ai o mulțime de posibilități:

– poți activa opțiunea 3D High Precision Obstacle Avoidance, pentru un plus de precizie
– poți alege dintr-o listă de 9 opțiuni, în ce limbă vrei să vorbească roboțelul. Aici ai posibilitatea să ajustezi și volumul în funcție de preferințe.
– poți activa notificările pe telefon legat de activitatea lui.
– vine cu un Carpet boost , care odată activat îi permite roboțelului să tureze motoarele atunci când recunoaște o suprafață cu covoare și să revină la puterea normală odată ce a terminat de aspirat această zonă.
– modul child lock blochează butoanele în timpul funcționării, astfel încât să poți sta liniștit dacă ai un micuț prin casă, atras de butoane
– în cazul în care robotul rămâne fără baterie în timpul aspirării, poți activa opțiunea să se întoarcă la dock-ul de încărcare, iar după ce se alimentează suficient să-și reia activitatea de unde a rămas.
– roboțelul poate fi programat să-și facă treaba într-un anumit interval orar
– se pot seta pereți virtuali sau zone pe care să le evite
– poate fi controlat manual
– ai și un cleaning history
– aplicația Mi Home permite și automatizări, foarte interesant de utilizat mai ales dacă ai mai multe device-uri ce fac parte din acest ecosistem. de exemplu, poți seta ca în cazul în care ai un senzor de mișcare în casă și nu detectează nicio mișcare timp de 30 minute, să pornească roboțelul de aspirare.
– dacă nu mai găsești robotul de aspirare ai și opțiunea Locate My Robot și el te strigă din colțul în care se află

Pentru cei ce își doresc să pornească roboțelul prin comandă vocală, Dreame L10 Pro este compatibil cu Amazon Alexa.
Acum că v-am dat cam toate detaliile despre roboțelul de aspirare să-l punem și la treabă zic! Am făcut câteva teste de aspirare și ștergere a suprafețelor pentru a vă face o o idee cât mai exactă despre el.

Mentenanță

Aici roboțelul cere un minim de atenție din partea ta. Tot ce ai de făcut este să golești recipientul de colectare atunci când este cazul, să speli mopul după utilizare. Ca de fiecare dată, recomand detașarea mopului după terminarea activității. În cazul în care rămâne montat, se îmbâcsește și miroase urât. Filtrul HEPA este lavabil. Îl scuturi și îl bagi sub jet de apă, după care îl lași la uscat și îl poți refolosi. Periile le poți curăța atunci când e cazul cu ajutorul accesoriulul de curățare din apropierea recipientului de colectare. Din când în când va trebui să mai ștergi senzorii de praf, iar atunci când ai de schimbat filtre sau perii, te anunță din aplicație.

Autonomie

Dreame L10 pro vine cu o baterie generoasă, de 5200 mAh, ce-i asigură o autonomie de până la 2,5 h de funcționare, în funcție de setările stabilite.

Preț

Dreame L10 Pro are un preț de aproximativ 1800 lei, iar zilele acestea beneficiază de o promoție foarte bună.

În perioada 9-11 August 9-11 are loc evenimentul Brand Fest pe AliExpress. Toate produsele vândute de Dreame, vor avea reduceri de până la 50% pe durata evenimentului. 

Concluzii

Aș spune că e un preț corect pentru ceea ce oferă. Este cel mai precis robot de aspirare testat până acum, ocolește cam toate obstacolele, are un recipient de colectare generos, aspiră eficient, se strecoară pe sub majoritatea obiectelor de mobilier șterge podeau ok, autonomie mai mult decât generoasă, iar cu partea de mentenență nu-ți bați capul prea mult. Cu toate astea nu este perfect, rezervorul de apă este cam micuț, partea de mop ar mai putea fi îmbunătățită, astfel încât să se descurce și cu petele uscate, colțurile nu se descurcă să le aspire, mi-ar fi plăcut și un cable manangement mai bun, dar hei nu le poți avea pe toate la un preț atât de bun.

Păreri Pro și Contra

Pro:

  • precis, evită chiar și cablurile de încărcare
  • eficient
  • spală pe jos chiar și petele uscate de cafea
  • no mop zone
  • aplicație friendly, cu multe opțiuni și customizări

Contra:

  • rezervorul de apă este destul de mic, comparativ cu roboții de aspirare de top
  • nu se descurcă să aspire eficient colțurile

Verdict Gadget-Review.ro

Design - 9
Eficient - 9.5
Precis - 9.9

9.5

Cel mai precis robot de aspirare

Xiaomi Dreame L10 Pro este cel mai puternic și mai precis robot de aspirare testat de mine până acum. Nu doar aspiră și șterge podeaua eficient, dar știe să ocolească obiectele pe care le întâlnește în cale, chiar și cablurile de încărcare.

Verifică disponibilitatea
User Rating: 3.39 ( 10 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.